Óriás csúszdarekord született a legkisebb somogyi településen

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 27. szabo.daniel

Sikeres volt a patcai katica tanyán a hét végén rendezett 24 órás csúszdarekord.


Húsz fő által mintegy tízezer csúszás, 300 ezer lépcsőfok, 50 kilométer lépcsőzés – ez lett a Somogy megye legkisebb településén, Magyarország legnagyobb szárazcsúszda-parkjában rendezett 24 órás megmérettetés végeredménye – közölték a szervezők az MTI-vel.

Somogyország legkisebb településén, az 55 lelket számláló Patcán lévő Katica Tanyán, Magyarország legnagyobb szárazcsúszda-parkjában a Zöldpont Életmód Klub tagjai vállalkoztak a nem mindennapi kihívásra, akik az év szökőnapját töltötték a csúszdázással.

“Egy egész napon keresztül, azaz 24 órán át kitartóan csúszdázott a 20 fős csapat, az épületet egyetlen pillanatra sem hagyhatták el, de maguk között beoszthatták, hogy ki, mikor, mennyit pihen. Az volt a lényeg, hogy a csapat tagjai közül néhányan folyamatosan a csúszdázás érdekében tevékenykedjen, azaz csússzon vagy a csúszdához menjen. A csapat lelkesebb volt, mint gondoltam, hiszen szinte folyamatosan egyszerre többen is csúsztak, olykor kisebb mutatvánnyal fűszerezve produkciójukat. Például térden és Buddha pózban is csúsztak, illetve a célegyenesbe érve táncmozdulatokat tettek. Mindez a szabályoknak nem mondott ellent. Kijelenthetem, hogy a patcai Katica Tanyán rendezett 24 órás csúszdarekord sikeres volt” – közölte Sebestyén István, a Guinnes rekordok magyar hitelesítője.

A kihívást az eseménynek otthont adó legnagyobb hazai szárazcsúszda-park és játszóbirodalom átadójához időzítették.

“A megye számára hatalmas jelentőséggel bír, hogy egy kis település ilyen sokat tesz a régió programpalettájának bővítéséért. Sok szállásadó azt gondolja, hogy ha szálláshelyet biztosít, akkor maradéktalanul kielégíti a vendégek igényeit. Azonban ez nagy tévedés. Roppant nagy szükség van olyan helyekre, mint a Katica Tanya, ahol több generáció együtt tudja tölteni az idejét aktív pihenéssel: csúszdázással, ügyességi játékokkal, természet közeli programokkal, valamint a hagyományőrzés és a vidéki életmód megismerésével” – hangsúlyozta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.