Óvadékért szabadulnának az éheztető agárdi szülők

Hiába hördült fel az egész ország a halálra éheztetett agárdi kisfiú történetének hallatán, a törvények értelmében, ha elég pénzük van a szülőknek, akár ki is kerülhetnek a rácsok mögül - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 23. bencze.aron

Hiába hördült fel az egész ország a halálra éheztetett agárdi kisfiú történetének hallatán, a törvények értelmében, ha elég pénzük van a szülőknek, akár ki is kerülhetnek a rácsok mögül – írja a Blikk


Benjámin (†1,5) szüleit, F. Balázst és E. Ildikó Rebekát múlt hét pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, azonban meglehet, hogy még a rájuk kiszabott harminc napot sem töltik majd a börtön falain belül. A lap információi szerint a jogi képviselők kérik majd a bíróságot, hogy pénzért szabadlábra helyezzék a párt.

– Felmerül az óvadék lehetősége, így védenceink szabadon védekezhetnének. Erre azért is van esély, mert együttműködtek a hatóságokkal – erősítette meg a Blikknek Vég Tibor, az anya ügyvédje.

Időközben a rendőrség hétfőn újra kihallgatta a nagyszülőket, az azonban nem derült ki, hogy még mindig tanúkként, vagy gyanúsítottként faggatták őket, amiért nem tettek semmit Benjáminért.