Ovisok is tanulhatják

Magyarországra érkezik az EU korai nyelvtanulásra ösztönző kampánya. Június 18-án Budapesten és Nyíregyházán is ingyenes programokkal hívják fel a szülők figyelmét: minél hamarabb, már az iskolakezdés előtt érdemes nyelvtanulásra fogni a kicsiket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 16. szabo.daniel

Magyarországra érkezik az EU korai nyelvtanulásra ösztönző kampánya. Június 18-án Budapesten és Nyíregyházán is ingyenes programokkal hívják fel a szülők figyelmét: minél hamarabb, már az iskolakezdés előtt érdemes nyelvtanulásra fogni a kicsiket.


Budapesten és Nyíregyházán is tartanak ingyenes programokat június 18-án szombaton a Piccolingo elnevezésű EU-s kampány keretében.
Az Európai Unió Bizottsága még 2009-ben indította útjára projektjét, azzal a céllal, hogy felhívja a szülők figyelmét a korai nyelvtanulás fontosságára. Tavaly az EU szinte minden országában jelen volt a kampány, idén pedig öt újabb országban folytatódik, köztük hazánkban is.

Budapesti program
Bakáts tér (Budapest, IX.)
10:00 Megnyitó
10:15 – 11:15 Dr. Kovács Judit, korai idegennyelv-pedagógiai szakértő – ELTE Tanító és Óvóképző Kara, egyetemi docens „A korai idegennyelv-fejlesztés, mint a személyiség sokoldalú kibontakoztatásának egy útja” című interaktív előadása
11:15 – 12:00 Gágogó zenekar koncertje
12:00-12:45 Hans Hase játékos német nyelvű foglalkozás kisgyermekek részére a Goethe Intézet szervezésében
Mese délelőtt gyerekeknek British Council jóvoltából
Angol nyelvű mese délelőttünkön anyanyelvi tanár segítségével a 3-7 éves gyerekek számára angol nyelven tárul fel a mesék kapuja… sok játékkal és mozgással.
12:45 – 13:45 Dr. Kovács Judit, korai idegennyelv-pedagógiai szakértő – ELTE Tanító és Óvóképző Kara, egyetemi docens „A korai idegennyelv-fejlesztés, mint a személyiség sokoldalú kibontakoztatásának egy útja” című interaktív előadása
14:00 – 14:30 Peppinó bohóc – zenés interaktív bohócműsor
Állandó programok (10:00 – 14:00):
Francia csiga-biga: Gyere és sajátítsd el az első francia szavaidat Hugo Escargot-val! – Francia Intézet szervezésében
Kézműves foglalkozások, arcfestés
Babasarok
Piccolingo rajzpályázat – kiállítás és közönségszavazás
Szakmai- és idegen nyelvű gyermekkönyv vásár
Központi Szabó Ervin Könyvtár (VIII., Szabó Ervin tér 1.)
10:00-11:30 British Council: Családi angol’ szülői foglalkozás: módszerek, ötletek és források az otthoni angolozáshoz

A nyíregyházi programokról részletesen itt olvashatsz!
A rendezvényt a “P.A.U. Education” szervezi. A rendezvény támogatói: British Council, Goethe Intézet, Francia Intézet, IX. kerületi Önkormányzat, Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei, Raabe Kiadó, Budai Libra könyvesbolt

A Piccolingo kampány további részleteit itt találja!