Pénzbírság a túl hangos négyévesnek?

Ötezer font (1,5 millió forint) büntetéssel fenyegeti egy négyéves fiúcska szüleit a hatóság Nagy-Britanniában, mert a gyerek túl hangosan játszik családja házának kertjében - legalábbis egy szomszéd szerint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 31. szabo.daniel

Ötezer font (1,5 millió forint) büntetéssel fenyegeti egy négyéves fiúcska szüleit a hatóság Nagy-Britanniában, mert a gyerek túl hangosan játszik családja házának kertjében – legalábbis egy szomszéd szerint.


Hull városának önkormányzatától kapta a figyelmeztető levelet a szülői pár, Simon és Pippa Lansdell. Az 5 ezer fonton túl további napi 500-ra büntethetik őket, ha a zajongás nem marad abba, azaz havonta 4,5 millió forint bírságot is “összezajonghat” nekik gyermekük.

Mind a szülők, mind szomszédaik megdöbbentek a levélen, mindannyiuk szerint a fiúcska teljesen normálisan játszik, ahogy minden kortársa: nem teljes csendben.

“Az ég szerelmére, hát most van a nyári szünet, a gyereknek kint a helye játszani! Zárjam a szobájába?” – idézte a gyerek apját a The Daily Telegraph című brit lap.

Hogy melyik szomszéd tett hivatalos panaszt, nem tudni.