Pénztárcakímélő ajándékötletek

Örülsz, ha kihúzod a hónapot valahogy, közben pedig névnapi vagy születésnapi alkalmakat is bele kell kalkulálnod a keretbe? Aggodalomra semmi ok, mert összegyűjtöttük azokat a filléres ajándékötleteket, amelyek garantáltan személyre szólóak, és még a pénztárcádat is kímélni fogják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 13. szabo.daniel

Örülsz, ha kihúzod a hónapot valahogy, közben pedig névnapi vagy születésnapi alkalmakat is bele kell kalkulálnod a keretbe? Aggodalomra semmi ok, mert összegyűjtöttük azokat a filléres ajándékötleteket, amelyek garantáltan személyre szólóak, és még a pénztárcádat is kímélni fogják.


1. Fűszerolaj
A gasztronómia iránt lelkesedő nagybácsinak vagy főzni szerető apósnak egyaránt ötletes ajándék lehet, ha te magad készítesz fűszerolajat. Hogy mi is kell hozzá? Szükséged lesz egy csatos vagy éppen csavaros hosszú üvegre, amelyet bármelyik háztartási boltban vagy konyhai kiegészítőkkel rendelkező üzletben megkapsz. Ezután körülnézel otthon, mert szükséged lesz napraforgó olajra, egy-két gerezd fokhagymára, egy szál rozmaringra vagy kakukkfűre, egy kisebb méretű hegyes erős pirospaprikára, valamint néhány szem egész borsra. Ha valamelyik összetevő hiányozna, a legközelebbi piacon beszerezheted. Megvan minden alkatrész? Akkor nincs más hátra, minthogy beleteszed a szilárd hozzávalókat és a fűszereket, majd felengeded olajjal. Az üveget lezárod, majd félreteszed 2 napra, hogy legyen egy kis ideje összeérni az aromáknak. Ajándékozás előtt köss az üveg nyakára egy helyes selyem masnit, így még mutatósabb lesz.

Ha kevésnek érzed, akkor társíthatsz hozzá egy mini sajttálat celofánba csomagolva, esetleg egy 10 receptből álló füzetecskét, amelyek elkészítéséhez az olajkülönlegességet használni lehet. A füzetet könnyen összeállíthatod, hiszen az interneten kiválogatod az ünnepelt ízléséhez illeszkedő ételeket, megformázod, kinyomtatod színes papírra és ugyanolyan szalaggal lapozható, összefűzött gyűjteménnyé varázsolod.

2. Édes kis semmiségek
Örömödet leled benne, ha süteményeket vagy egyéb nassolnivalókat készíthetsz? Születésnapi alkalomra remek ötlet lehet, ha bekeversz egy adag csokis muffin tésztát, kisütöd, majd szintén saját kezűleg elkészítesz rózsaszín, fehér és zöld cukormázat. Ehhez mindössze ételfesték és a minden háztartásban megtalálható tojásfehérje, valamint porcukor szükséges. Ha kisültek a csokoládés muffinok, akkor a színes ételfestékekkel elkészítheted a boldog szülinapot feliratot kettébontva, illetve rajzolhatsz is rájuk. Szívecskét, mosolygós fejet, virágot. Kézügyességedtől függően persze írhatsz és ábrázolhatsz olyan szavakat vagy jeleket, amelyek csak a szülinaposra vonatkoznak. Ehhez már csak egy cukrászkellékesnél beszerezhető sima papírdobozra van szükséged, amelyet kibélelsz színes szalvétával, és már mehetnek is bele a gusztusos és kedveskedő üzenetektől és képektől hemzsegő muffinok. Valószínűleg hamarabb fog őszinte mosolyt csalni az ünnepelt az arcára, mint egy doboz bonbon.