Programajánló – mit csináljunk hétvégén?

Nincs még ötleted a hétvégére? Fel szeretnél készülni arra is, hogy hova menjetek, ha beköszönt a hidegfront? Lapozd át családi programajánlatunkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 11. czefernek.lena

Nincs még ötleted a hétvégére? Fel szeretnél készülni arra is, hogy hova menjetek, ha beköszönt a hidegfront? Lapozd át családi programajánlatunkat!


Árnika – humor és tisztaság

(Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum – május 13. vasárnap, 11:00)

A Concerto Budapest négy alkalomból álló, családoknak szóló Dzsopatán és Gásztonfild koncertsorozatának idén a magyar mesék és legendák a témája. A május 13-i , utolsó hangverseny címe: Árnika, humor és tisztaság. A meglepetésekkel teli, játékos felfedezésben Tenki Réka színésznő, valamint a Magyar Rádió Gyermekkórusa is közreműködnek.

Lóci óriás lesz Fordított nap a Műcsarnokban

Budapest, Műcsarnok, május 12. 10:00
Megfordul a világ, de nem áll a feje tetejére – sőt, inkább olyan nézőponttal gazdagodik, ami jót tesz a felnőttek nagy komolyságának. Miközben azért a gyerekek is átérzik kicsit, milyen “nagynak” lenni, szombaton ugyanis ők lesznek a házigazdák a Műcsarnokban.

Kaposvári Biennálé

(Kaposvár – május 7 – 12.)

A szervezők fő törekvése az, hogy jó gyermek- és ifjúsági előadások szülessenek, amelyek egyben a magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadások nemzetközi elismertetését is szolgálják. A programhoz a színházi előadások mellett a rajzpályázat, zenei programok és Kaposvár egész területén zajló színházi akciók kapcsolódnak.

Rumini

Budapest, Magyar Színház, május 11. 15:00

A gyerekek kedvenc tengeri rágcsálója, a furmányos kisegér, Rumini legújabb kalandjai ezúttal a színpadon is megelevenednek. A színészek Méhes László rendezésében keltik életre az izgalmas matrózmesét…

Velencei-tó ingyenes bringa túra

(Velencei-tó – május 12. szombat, 12:00)

Május érkezésével a kerékpáros szezon is megkezdődik, a családok és túrázók számára kiváló lehet lehetőség a formába lendüléshez ez a könnyed túra, mely 30 km hosszú, déli 12 órától, a velencei Drótszamár Kempingtől indulva, végig kijelölt kerékpárúton halad a Velencei-tó körül.

Ébredő tájak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, május 12. 10:00
A Tavasztól-őszig magyar tájakon című ötalkalmas, hazai termék- és tájnépszerűsítő családi programsorozat elérkezett második tematikus felvonásához, melyben az ébredező természet és a tavaszi megújulás kerül a középpontba.

Nemzetközi Képregény Fesztivál

(Budapest, Millenáris Fogadó – május 12. szombat)

A Magyar Képregény Szövetség immár 8. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, mely a képregény minden területét egyesíti: vásár, kiállítások, szakmai és szórakoztató programok, vetítések, játékok, képregényes rögtönzések.

A Hang-villa titka – zenés interaktív mesejáték Budapest, Centrál Színház, május 13. 11:00
A Centrál Színház szezonnyitó első bemutatója a legkisebbeket célozza meg csengő-bongó titokzatos mesejátékával, mely oly annyira interaktív, hogy a lelkes publikum nemcsak részt vehet a történetben, de kedvére alakíthatja a sztori kimenetelét is.

Közlekedésbiztonsági Nap

(Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park – május 13. vasárnap)

A Vasúttörténeti Park május 13-án 6. alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy már egészen kicsi kortól játékos formában tanítsák meg a gyerekeknek, hogyan közeledjenek gyalogosan, kerékpárral, vonattal.

Túl a Maszat-hegyen

(Budapest Bábszínház – május 13. vasárnap, 10:30)

A tiszták és a pacák örök harcába véletlenül belekeverednek, a se nem tiszta, se nem sáros, az ősmaszatosságban élő Maszat-hegyiek, akik a két világ között élnek. S vajon ki az, kik azok, akik szenvedő részesei, majd hősei lesznek ezeknek a küzdelmeknek? Természetesen a gyerekek.