Rendőrségen az elgázolt ikerbabák szülei

A szülőket, akik egy tragikus balesetben vesztették el két kislányukat, hétfő délelőtt hallgatták ki.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 25. bencze.aron

A szülőket, akik egy tragikus balesetben vesztették el két kislányukat, hétfő délelőtt hallgatták ki.


A kihallgatás tényét a rendőrség megerősítette, ám a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória a részletekről nem kívánt nyilatkozni, a vallomás ugyanis nem publikus – írta a hír24.

Mint ismert, a babák múlt hétfőn haltak meg Érden, miután egy autós elsodorta őket. Az egyik kislány a mentőautóban, a másik pedig másfél nappal később, a kórházban. A kocsit egy 63 éves nő vezette. Az asszonyt másnap kiengedték az őrizetből, nem tett vallomást, szabadlábon védekezhet. Halált okozó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást ellene. A szülők a babákat az járda mellett, az úton tolták, amikor a szörnyű baleset történt. A Blikk a napokban arról írt, hogy a helyszínen készült elsődleges szakértői vizsgálat eredménye arra utal, az érdi csecsemőket elgázoló autó nem szemből ütközött a babakocsival.

Az ütközés pillanatában az egyenesen haladó járművel körülbelül 45 fokos szöget zárt be a babakocsi, ami az úttest közepe felé mutatott. Eszerint nem szemből, folyamatosan tolták az autó felé a kocsit, hanem akkor indulhattak az úttest közepe felé – számolt be a lapnak a gázoló ügyvédje. Mint korábban a Hír 24 megírta: az érdiek egy része szerint a „város vezetőinek kellene a vádlottak padján ülniük, akik úgy alakítanak ki nagyforgalmú utakat, hogy azok valójában alkalmatlanok a biztonságos közlekedésre”. A polgármester, T. Mészáros András közleményben fejezte ki részvétét a családnak, ugyanakkor visszautasította a tragédiával kapcsolatos vádakat.