Sajt, Csokonai, néptánc és cseresznyefa-virágzás

Sajt, Csokonai, néptánc és cseresznyefa-virágzás...többek között ezek várnak rátok a hétvégén. Olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 12. Gyarmati Orsolya

Sajt, Csokonai, néptánc és cseresznyefa-virágzás…többek között ezek várnak rátok a hétvégén. Olvassátok el programajánlónkat!


Cifra Palota – Színház az egész világ…

Vasárnap (ápr.14.) várják azokat a családokat a Művészetek Palotájában, akik aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A Cifra Palota nevű rendezvényen a színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az Előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok várják az érdeklődőket.

További információ itt!

Dorottya a Szkénében

Csokonai Vitéz Mihály vígeposza, a Dorottya látható a Szkéné Színházban április 13-án, szombaton délelőtt 11 órakor. Az előadáson XVII. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával, humorral, fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve.

További információk itt!

Tavaszköszöntő a Sebesvíz zenekarral

Tavaszköszöntőre várja az 5-12 évesekek a Mesemúzeum. A kicsik táncolhatnak, énekelhetnek, mesét hallgathatnak és megnézhetik Szent György vitéz küzdelmét a sárkánnyal. A program április 13-án, szombaton 11:00 órakor kezdődik.

További információk itt!

Sakura ünnep

Egész hétvégén, sőt, még a jövő héten is tart a Sakura ünnep Budapesten a Füvészkertben Takaróra telepedve, a fűben piknikezve csodálhatjuk egy héten keresztül a japán cseresznyefa virágzását. A hagyományosan, évente megrendezendő Sakura ünnepén kézműves gyerekfoglalkozásokkal, harcművészeti bemutatókkal, meditációval, origami készítéssel és sok más, a japán kultúrát bemutató programmal várják a családokat.

További információk itt!

Belvárosi Sajtfesztivál

Három napig, péntektől vasárnapig tart a Belvárosi Sajtfesztivál az Erzsébet téren, amely a hazai és nemzetközi sajtházak legjobb minőségű termékeivel várja a látogatókat. Az első alkalommal megrendezendő gasztronómiai fesztiválon Magyarország legjobb sajtházai képviseltetik magukat, a látogatók pedig több mint százféle magyar és nemzetközi kézműves sajtcsodát ízlelhetnek meg. A Belvárosi Sajtfesztivál ideje alatt a szervezők ingyenes sajtkészítési kurzussal, “sajtos” látványkonyhával és sajtaukcióval várják az érdeklődőket.

További információk itt!

23. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál  

Ezen a héten kerül sor Szegeden a 23. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválra. A fesztivál szervezője a Szent-Györgyi Albert Agóra. A fesztiválon gyermek és ifjúsági néptánccsoportok mutatkoznak be az ország szinte minden szegletéből, a határon túlról valamint Szeged testvérvárosaiból. A közel ezer gyermektáncos énekes felvonulással és utcai táncházzal köszönti Szegedet.

További információk itt!