Smink 5 perc alatt anyukáknak

Az igazság az, hogy egy túlzsúfolt reggelen az anyukák számára maximum 5 perc jut arra, hogy az elnyúzott arcukból valami szépet varázsoljanak. Többségük bármennyire is szeretné kihagyni a sminkelést az őrült reggelekből, mivel 30 felett járnak, szükségük van egy kis segítségre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 12. bencze.aron

Az igazság az, hogy egy túlzsúfolt reggelen az anyukák számára maximum 5 perc jut arra, hogy az elnyúzott arcukból valami szépet varázsoljanak. Többségük bármennyire is szeretné kihagyni a sminkelést az őrült reggelekből, mivel 30 felett járnak, szükségük van egy kis segítségre.


Bizonyos kor után a „friss arc” már nem jön magától, de aggodalomra semmi ok, íme, egy 5 perces rutin művelet, aminek hála a kívülállók azt gondolják, hogy éppen Te vagy a legkipihentebb ”zen mama” a világon. És tudod mi a legjobb benne? Csak az ujjaidra van szükséged. Nem kell ecsetet sem használnod.

1. lépés – Alapozás

Hölgyeim, a sok éjszakázás és a helytelen táplálkozás (Mi? Az teljesen rendben van, hogy a gyerekek által meghagyott maradékokat eszik vacsorára) nagyon rossz hatással van az édesanyák arcára. Szeretek fényvisszatükröző alapozót (ez a kedvencem) használni, hogy minimalizáljam a sötét foltokat a szemem és orrom körül. Általában az alapozók folyékonyak, ezáltal egyszerű felvinni őket anélkül, hogy csíkok vagy egymástól eltérő árnyalatok születnének. Csak tegyünk néhány pöttyöt a szemünk és orrunk alá és köré, egyengessük el és máris kevésbé fáradtnak és sokkal frissebbnek fogunk tűnni.

2. lépés Szempilla göndörítés

Ha még soha nem használtál szempilla göndörítőt, akkor mire vársz? A szempilla felgöndörítése teljesen nyílttá, éberré varázsolja a tekintetet! Még ha nincs is időm arra, hogy további sminket tegye a szemem köré, a szempilláim mindig kigöndörítem. Csak 20 másodpercet vesz igénybe és óriási a különbség.

3. lépés Szempilla festék

Miután a szempillákat kigöndörítettük, utána elengedhetetlen egy kis szempillafesték a szem köré. Kezdjük a szempilla tövénél és húzzuk felfelé-kifelé, ezáltal természetes, „tollas” tekintetünk lesz. És nem hiszem, hogy egy drága, divatos szempillaspirál kell ehhez, a kedvencem, amit a drogériákban lehet kapni.

4. lépés Arcpír

A kipirult, egészséges – szülővé válásunk előtti – külső visszanyeréséhez próbálja ki a krém arcpírt! A krém arcpír harmatos megjelenést biztosít, amire a por arcpírek képtelenek. Vigyen fel egy hangyányi krém arcpírt az arcának alsó részére és körözzön felfelé és kifelé a szép kisugárzásért.

5. lépés Szájfény

Tökéletes ajkakat varázsolhat egy finomam csillogó szájfénnyel. Semleges rózsaszín és ajakszínű tökéletes a mindennapokra és még a gyerekeinek az arca sem lesz foltos, miközben szüntelenül puszilgatja őket. Ennyi az egész! Őszintén, milyen egyszerű, nem igaz? Ha egyszer megtanulja ezeket a rutin műveleteket, akkor felfrissült arccal jelenhet meg bárhol, kevesebb mint öt perc alatt.