Sport, játékok és egy kis Húsvétváró – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. március 23. bencze.aron

Az elmúlt hetek felmelegedése még most hétvégén is kitart, így érdemes minél több szabadtéri programot szervezni a családnak. Segítségül kigyűjtöttünk néhány érdekességet.


Csalafinta Karagöz
(Pécs, Bóbita Bábszínház – március 24. szombat, 16:00)

Mi történjen a város sütödéjével, ha az üresen áll? Működtessük becsületesen, vagy adjuk el a berendezéseit egy ócskásnak? Esetleg készítsük el benne mások ételeit, és lakjunk jól belőle? Ha mindezt egy vérbeli görög csalóra bízzuk, nem kérdés mi lesz belőle… A mediterrán vidékről származó árnyjáték-komédiánkból megismerhetjük Karagözt és családját, barátait, ellenségeit, és persze az igazi görög sziesztát!

Állatmesék az Örökmozgóban
(Budapest, Örökmozgó – március 24. szombat, 10:00)

Készüljünk együtt a tavasz egyik legszebb és legvidámabb ünnepére, Húsvétra. Nyuszi és barátai mulatságos rajzfilmekkel és azt követő közös rajzolással várnak Benneteket az Örökmozgóba! Az egér és az oroszlán, Három nyúl…

Víz Világnapja és Húsvétváró
(Budapest, Rex Állatsziget – március 24. szombat, 10:00)

Családi napra várják az Állatsziget gondozói a gyerekeseket az állatszerető gazdikat és gazdi jelölteket. Az ingyenes napon bemutatkoznak kutyusok és tengeri malacok, lehetőség van lovagolni és kézműveskedni is, illetve megismerkedhettek a húsvéti népszokásokkal.

Gyümölcsoltó Boldogasszony Napja
(Budakeszi Vadaspark – március 25. vasárnap)

Az ünneplésre jól megalapozott okunk van, ugyanis a néphit szerint ezen a napon fogadta méhébe Szűz Mária Jézust, másfelől ekkor indul meg igazán a mezők növényeinek növekedése, ekkor oltották a gyümölcsfákat, és végezték a szemzést Tarkabarka, értékes portékákat kínáló árusokkal, Állati jó Bemutatókkal és remek hangulattal készülünk erre a napra is.

Tour de Óbuda (Kerékpár)
(Óbuda – március 25., vasárnap, 09:00)

A legismertebb Tour de France kerékpáros verseny nevének mintájára Óbuda is megrendezi a III. kerület legnagyobb szabadidős biciklisnapját. A rendezvény célja, hogy a közösség élményével minél több hobby kerékpárost vonjanak be a mozgás örömébe.

Családi golfnapok a MOM Parkban
(Budapest, MOM Park – március 23-25.)

Három napon át bárki kipróbálhatja a golfot a Magyar Golf Szövetség nyílt hétvégéjén március 23-24-25-én a MOM Parkban. Az érdeklődők a háromoldalú golf szimulátor mellett profi oktatókkal tesztelhetnek golf újdonságokat, a putting green-t és a kifejezetten gyerekeknek fejlesztett SNAG-et.

5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Nap
(Budapest, SYMA Sport- és Rendezvényközpont – március 25., vasárnap, 10:00)

Itt a tavasz első aerobik eseménye, az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Nap. Március 25-én a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban kb. 1500 mozogni vágyó gyűlik majd össze, hogy megmozgassák a tél során berozsdásodott izmaikat. A nap során aerobik prezenterek lépne majd színpadra, hogy a legjobb gyakorlataikat mutathassák be a résztvevőknek.