Sündörgő és tavaszköszöntő – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 22. bencze.aron

 


Kortárs Gyerekirodalmi Napok
(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – február 21-23.)

Az Aranyvackor 2013 pályázathoz kapcsolódóan a 3 napos rendezvény első két napján szakmai konferencián vehetnek részt az érdeklődők, amelyen a kortárs magyar gyerekirodalom, illusztráció és könyvkiadás legfontosabb kérdéseit érintik. A szombati napon pedig már a gyerekeké lesz a terep: Kisvackor-díjátadó, kézműves foglalkozások, mesesarok, játékos tárlatvezetés és a Katáng együttes koncertje szórakoztatja majd az aprónépet az ingyenes rendezvényen.

Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál 2013
(Miskolc, több helyszínen – február 22-24.)

Magyarország egyik legismertebb, turisztikai nívódíjjal is kitüntetett fesztiválja hívja a hétvégére a családokat Miskolc belvárosába! Aki imádja a különleges kocsonyákat, annak mindenképpen Miskolcon a helye, hiszen a programok között szerepel kocsonyatőzsde és látványkocsonya-verseny is. Míg a szülők elmerülhetnek a gasztronómiai élvezetekben, addig csemetéjük sem fog unatkozni: békafutás, kézműveskedés, zenés foglalkozás és Meseerdő várja a fesztiválon a legkisebbeket.

Balatonalmádi Téltemető-Tavaszköszöntő Mulatság
(Balatonalmádi, több helyszínen – február 24. vasárnap)

Balatonalmádiban már a tavaszt köszöntik! Síppal-dobbal, sodrófával temetik el a telet: disznóvágás, családi táncház, “álesküvő farsang farkán” és maskarás mulatság vár minden szórakozni vágyó családra. A Zenepavilon környékén a hagyományokat követve ezen kívül lesz még tűzugrás, kiszebaba égetés, a bátrabb résztvevők pedig a forró hangulat után akár a jeges Balatonban is megmártózhatnak.

Családi nap – Készítsd el a saját magazinodat!
(Budapest, Iparművészeti Múzeum – február 24. vasárnap, 11:00)

A Csodaceruza szerkesztősége most megmutatja, hogyan készül egy gyerekmagazin. A készülő folyóirat különszámban tudósít az Iparművészeti Múzeum érdességeiről, amelybe a gyerekeket is bevonja: a kicsik megismerkedhetnek a szerkesztőségi munkával, végignézhetik, mi minden van egy újságíró asztalán és milyen részekből áll össze az újság. Tetszés szerint lehet riporter, képriporter, oknyomozó és kulturális rovatvezető csoportba jelentkezni. Gyere és készítsd el a saját magazinodat!

Sündörgő farsangi mesedélután
(Budapest, Noha Stúdió és Alkotóműhely – február 24. vasárnap, 14:00)

Ismét itt a Sündörgő délután, mégpedig a farsang jegyében! Garantáltan jól fog szórakozni, aki ellátogat vasárnap a Nohába: lesz farsangi álarc- és jelmezkészítés, diafilmvetítés, kakaó és kézműves-foglalkozás! Emellett a megszokott mesekönyvcsere is várja a kicsiket és nagyokat: amennyit hozol annyit vihetsz alapon kinőtt, kétszer megkapott (de jó állapotú) mesekönyveit bárki kicserélheti új olvasmányokra, a megmaradt könyveket pedig a Sündörgő csapata ezúttal is adományként rászorulóknak juttatja el.