Sztárbabák milliókért? – Vajon mennyit ér az első fotó?

Hollywoodi hírességeknél nem meglepő, hogy kemény pénzeket kaszálnak azért, ha kisbabájuk fotói címlapra kerülnek. Ez a trend már Magyarországon is hasít. A TV2 egyik műsora annak járt utána, vajon mennyiért pózolnak celebjeink kicsinyei a fényképezőgép lencséje előtt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 24. bencze.aron

Hollywoodi hírességeknél nem meglepő, hogy kemény pénzeket kaszálnak azért, ha kisbabájuk fotói címlapra kerülnek. Ez a trend már Magyarországon is hasít. A TV2 egyik műsora annak járt utána, vajon mennyiért pózolnak celebjeink kicsinyei a fényképezőgép lencséje előtt.


Óriási verseny folyik a bulvármagazinok között a celebbabák fotóiért. A hazai hírességek ugyan nagyságrendekkel kisebb gázsit markolnak fel a fotókért, mint a tengeren túl, panaszra azonban így sem lehet okuk.

Sarka Kata a riportban elismerte, hogy bár több lappal is jó viszonyt ápoltak, a döntésüket kizárólag racionális szempontok befolyásolták, azaz: melyik lap fizeti a legtöbbet a fotókért. Pontosan nem emlékszem mennyit kaptunk, de nem érte el az egymillió forintot – fogalmazott Hajdu Péter felesége, aki szerint ebben az egészben nincsen semmi különös, ráadásul a képekért kapott pénzt a babákra fordították. Kitért arra is, a legnagyobb rohamot első gyereke születése után tapasztalta, a következő picinél már csillapodott az érdeklődés.

Az olvasók imádják a hírességek gyermekeit nézni – érvelt a címlapsztorik mellett Kelemen Krisztina, a Hot magazin főszerkesztője, aki szerint amellett, hogy komoly presztízs értéke van, melyik lapnak sikerült megszereznie a jogot, még elég szépen megdobja az eladott példányszámot is. Véleménye szerint ugyanakkor elképzelhetetlen, hogy hasonló nagyságrendeket kaszáljanak valaha is a szülők a fotókért, mint Amerikában. A megállapítás nem túlzó, elég, ha Angelina Jolie és Brad Pitt ikreiről készült fotósorozat áraira tekintünk. A két pici nem kevesebbet, mint tizennégy millió dollárt, azaz hárommilliárd forintot hozott a konyhára. Nem rossz gázsi néhány naposan…

Jennifer Lopez hatmilliós keresete ezek után már bagatell összegnek tűnhet, mégis, kisebb csodákat művelhetnének ekkora pénzzel a magyar egészségügyben.

Ezzel a trenddel párhuzamosan egyre nagyobb teret kap a közösségi oldalakon való megjelenés. Egyre több sztár dönt úgy, hogy első babafotóit nem eladja, hanem saját oldalán jelenteti meg, amivel dollármillióktól óvja meg saját pénztárcáját. Így tett például David Beckham Harper lánya születése után, vagy Orlando Bloom is. Schobert Norbi és Rubint Réka harmadik gyermekük, Zalán megszületéséről is saját rajongói oldalukon számoltak be első alkalommal.