Téli sminktippek minden szemszínhez

Lehet feltűnő színű, műszempillával kiegészített, füstös, vagy visszafogott rózsás árnyalatú. Találd meg a te típusodhoz illő ideális sminket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 03. szabo.daniel

A sminkdivat évszakról-évszakra változik, de ami örök, az a szemszíned. Segítünk, hogy megtaláld a színedhez illő, a sminkmesterek által télre megálmodott termékeket.


Ha világos, vagy természetes árnyalatú a bőröd, szinte bármilyen smink jól áll neked. A legfontosabb az alapozás és korrektorozás, mert csak az egyenletesre alapozózott bőrön mutat jól az ünnepi smink.

Nagyon fontos, hogy szemszínedhez válassz szemhéjpúdert: a jó színnel kemelheted az előnyös részleteket és formákat, míg a kevésbé megfelelővel sokat ronthatsz az összképen.

Barna szemhez:
Csokoládé- és karamellszínek rendkívül jól állnak a sötét szeműeknek. A belső szemzugban világosabb, míg a külsőben sötétebb barnát használjunk.
A kék intenzívebbé teszi a barna szemeket, kihívó tekintetet varázsol. Idén a türkiz szín nagyon divatos, amelyet sötétebb kék kontúrral emelhetünk ki.
A pasztellszínekkel természetes hatást érhetünk el. A szemhéjakra egyenletesen oszlassuk el a halvány világos lila vagy babarózsaszín festéket. Fekete szempillaspirállal hangsúlyozzuk az összképet.
A barna szemekhez kitűnő alkalmi smink készíthető az arany árnylatokkal. Sötét vagy világos barna szemceruzával húzzunk vékony kontúrt a felső szempillák tövébe. Fekete vagy barna szempillafestéket is használhatunk az arany szemhéjpúderhez.