Tudatosan éheztették az agárdi babát?!

Könyveket, számítógépeket, kamerafelvételeket, dokumentumokat foglaltak le a gyermeküket halálra éheztető szülők házából a zsaruk - számol be a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 22. bencze.aron

Könyveket, számítógépeket, kamerafelvételeket, dokumentumokat foglaltak le a gyermeküket halálra éheztető szülők házából a zsaruk – számol be a Blikk.


A Blikk információi szerint szakértők elemzik a lefoglalt bizonyítékokat. Arra keresnek választ a számítógép memóriájának kiértékelésével, hogy kikkel tartotta a kapcsolatot a két gyanúsított szülő, milyen internetes oldalakat nézegettek, volt-e valaki, aki útmutatást adott nekik a gyermekük éheztetésével kapcsolatban. Ellenőrzik a híváslistáikat is, kikkel kommunikáltak rendszeresen.

A gyanú szerint ugyanis nem hanyagságról van szó F. Benjámin (†1,5) halálának ügyében. Sokkal valószínűbb, hogy a szülők, F. Balázs (34) és felesége, E. Ildikó Rebeka (36) tudatosan éheztette a kicsit.

– A szülők teljesen elzárkóztak a külvilágtól, alternatív életmódot éltek, ami azt jelenti, hogy megtagadták a társadalom által elfogadott dolgokat, mint például a gyógyszereket és bizonyos élelmiszereket. Ehhez azonban a velük egy háztartásban élőknek asszisztálniuk kellett – fejtette ki rendészeti forrásunk, aki hozzátette: vizsgálják a szülők beszámíthatóságát is. A lefoglalt tárgyak pedig abban segítenek majd a nyomozóknak, hogy melyek voltak az előzményei a gyermek halálának, mi vezetett odáig, hogy a nyilvánvaló intő jelek ellenére hagyták meghalni Benjámint.