Tudja honnan jöttek a Barátok Közt sztárjai?!

Nagy tisztogatás várható a Barátok közt-ben, több színészt lecserélnek a közeljövőben, és pár olyan karaktert is kiírtak, akik már a kezdetektől fogva - tizennégy éve - színesítik a történetet. A színészek többségének volt persze előélete is, lássuk, mit csináltak a ma is látható alapszereplők az ismertséget meghozó sorozat előtt!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 08. bencze.aron

Nagy tisztogatás várható a Barátok közt-ben, több színészt lecserélnek a közeljövőben, és pár olyan karaktert is kiírtak, akik már a kezdetektől fogva – tizennégy éve – színesítik a történetet. A színészek többségének volt persze előélete is, lássuk, mit csináltak a ma is látható alapszereplők az ismertséget meghozó sorozat előtt!


Szőke Zoltán (Berényi Miklós)

Az újvidéki színész eredetileg grafikai formatervezést tanult, végül 1991-ben diplomázott a színművészetin, így volt még hét éve a pályán, mielőtt bekerült a Barátok közt csapatába. Ezt az időt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban töltötte, ahol a legkülönfélébb szerepeket játszotta: a Tizenkét dühös ember-ben ő alakította az egyik esküdtet, a Hamlet-ben ő volt Cornwall hercege, de többek között a Liliom-ban, a Grease-ben és Lázár Ervin Dömdödöm-jében is láthatták a nézők. Közben számos szinkronszerepet is vállalt, olyan filmekhez kölcsönözte a hangját, mint a Navajo Joe, a Halál a Níluson vagy a Seriff az égből.

R. Kárpáti Péter (Berényi András)

1988-ban diplomázott, kis ideig a Békéscsabai Jókai Színház tagja volt, majd ő is a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz került, ahol nagyjából hat évet töltött. Első tévés szerepét a Szomszédok-ban kapta, amiről így mesélt korábban az [origo]-nak: “Malek Andi figurájának játszottam az udvarlóját, de csak két-három epizódban, mert utána másként folytatódott a történet. Az interneten meg is lehet találni: kedves, vékony fiatalember voltam, és erősen igyekeztem udvarolni Malek Andinak”. Játszott a Kisváros-ban és az Öt zsaru-ban, majd Koltai Róbert meghívta a Szambá-ba és A miniszter félrelép-be is.