Tudod melyik csokiféle a legnépszerűbb húsvétkor Magyarországon?

Nézzétek meg a húsvéti grafikát, amelyből kiderül miből mennyit vásárolunk ha húsvétról és csokiról van szó! Egyébiránt ezt hallottátok? Hat méter magas húsvéti csokitojással akar bekerülni a világrekordok könyvébe Miramar argentin tengerparti város?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 26. Paulik András

Nézzétek meg a húsvéti grafikát, amelyből kiderül miből mennyit vásárolunk ha húsvétról és csokiról van szó! Egyébiránt ezt hallottátok? Hat méter magas húsvéti csokitojással akar bekerülni a világrekordok könyvébe Miramar argentin tengerparti város?Húsvéti szezonális édességek – értékben mért – kiskereskedelmi forgalmából a figurák és ajándék csomagok piaci részesedése. (2012. március-április, százalékban:


Ha már csoki…

Március eleje óta egy harmincfős, cukrászmesterekből és Down-kóros gyerekekből álló csapat dolgozik az alkotáson, amelyhez 4,5 tonna csokoládét fognak felhasználni.

Bár készült már ennél nagyobb húsvéti tojás, de azt belül fém- és faszerkezet tartotta össze, míg a miramari húsvéti tojás színtiszta csokoládéból áll, még a két háromméteres tartógerenda és a többi “szerkezeti elem” is csokiból készül – mondta az üdülőhely idegenforgalmi hivatalának vezetője, Carlos Pagilardini.

A csokitojást húsvétvasárnap 30 ezer darabra vágják és ingyen szétosztják a fővárostól, Buenos Airestől 450 kilométerre fekvő üdülővárosban.