Újra kellett éleszteni a rákos kisbabát

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 30. bencze.aron

Élet és halál között lebeg Imike! A tíz hónapos csöppség szervezete annyira legyengült, hogy kedden újra kellett éleszteni a SOTE II. Számú Gyermekklinikáján – írja a Blikk.


Mint arról korábban a lap beszámolt, a rákos csecsemő életmentő kezelését azért nem kezdhették el időben itthon, mert édesanyja szerb állampolgárságú magyar, édesapja pedig nem ismeri el a kicsit fiaként.

 – Már kedden feljöhettünk a fővárosba, hogy elkezdhessék Imike életmentő kezelését. Az MR-vizsgálat miatt altatót kapott, de ezt a kicsi szíve már nem bírta – zokogott Faragó Szilvia (38), a kicsi édesanyja. – Senkinek nem kívánom azt az érzést, amit akkor átéltem! Végignéztem, ahogy az orvosok az életéért küzdenek.

A kisfiú és kétségbeesett édesanyja eddig az idővel és a bürokráciával harcolt, hogy Imike minél hamarabb gyógyító kezek közé kerülhessen.

 – Ennyi küzdelem után, képtelen vagyok elhinni, hogy ez megtörténhet! Nem adjuk fel, és tudom, hogy Imike is nagy harcos! – suttogta könnybe lábadt szemmel az édesanya, aki szinte el sem mozdul kisfia kórházi ágyától. – Fogom a kis kezét, és folyamatosan beszélek hozzá, mert tudom, még ha mélyen is alszik, hallja, amit mondok neki, és tudja, hogy otthon mennyire várják a testvérei. Vettem neki egy szép mesekönyvet is, bár egészséget vehetnék neki! – olvasható a Blikkben.