Variációk házi vakációra

100 inspiráló ötlet, amely segíthet abban, hogy izgalmas, érdekes, eseményekben bővelkedő vakációt zárhassatok augusztusban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 24. czefernek.lena

Évek óta küszködök azzal, hogy mi legyen a vakációban a gyerekeimmel. Mivel foglaljam le őket, hogy a napjaik értelmes módon teljenek akkor is, ha éppen nem megyünk sehova, vagy netán egyedül vannak otthon néhány órát. Összegyűjtöttem 100 inspiráló ötletet, amelyek segíthetnek abban, hogy izgalmas, érdekes, eseményekben bővelkedő vakációt zárhassatok augusztusban.


1.    Főzzetek együtt, vagy hagyj otthon pudingport, tejet, amiből a gyerek maga is tud csemegét készíteni. Ha már ügyesebb, készíthet ő ebédet. Egy pizza, vagy valami tésztaféle elkészítése remek elfoglaltság lehet.

2.    Engedd őket fotózni. Adj nekik témákat, amelyekhez kapcsolódóan fotókat illetve szöveges prezentációkat kell készítenie! Legyen a heti téma az állatvédelem, vagy a felnőtt társadalom, vagy mondjuk legszebb helyek nálunk, mely a lakóhely felfedezésére irányul.

3.    Termesszen a gyerek paradicsomot, paprikát vagy bármilyen más növényt. Jelöljetek ki a kertben saját helyet, vagy kapjon virágcserepet, amiben ápolhat egy (vagy több) saját növénykét.

4.    Sétáljatok mezítláb a parkban, vagy esős napokon ernyő nélkül. Csináljatok valami olyat együtt, ami ellenkezik a szokásokkal és akár furcsának is nevezhetnénk. Nagyon jót fog tenni a kapcsolatotoknak.

5.    Építsetek homokvárat, vagy kerti bunkert! Igazi műremekek építéséhez érett gondolkodás és szakértő kezek kellenek! Jelölj ki helyet hozzá, és tervezzétek meg, majd kivitelezzétek közösen!

6.    Rendezz pikniket a parkban, vagy utcabálat a ház előtt! Nemcsak a gyerekeid, de a környéken lakók is hálásak lesznek érte.

7.    Készítsetek fagylaltot, jégrudat, jégkrémet házilag!

8.    Szervezz egész estés mozimaratont a kedvenc filmjeidből! Részemről a kedvenc a “Mit is nézett anyátok?” c. program. Mézga család, Vuk, Magyar népmesék, Kisvakond, Kukoriék. És milyen fura, a gyerkők csippantják!

9.    Fessétek le a kerti bútorokat! Ezúttal nem számít, ha a gyerek összekeni magát. Alkosson, kenjen, fessen, a bőréről majd lekopik (javaslom a vizes bázisú kültéri cuccokat, méreganyag nélkül).

10.    Frizbizz, röpizz, labdázz, tollasozz a gyerkőcökkel!

 

Fotó: Flickr/Kei!