Vasárnap nősül Paul McCartney

Vasárnap veszi feleségül amerikai menyasszonyát Sir Paul McCartney.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 08. szabo.daniel

Vasárnap veszi feleségül amerikai menyasszonyát Sir Paul McCartney.


A Beatles 69 éves egykori basszusgitárosa és dalszerzője szombati brit lapértesülések szerint szerény körülmények közepette, alig néhány tucat meghívott vendég jelenlétében mondja ki a boldogító igent 51 esztendős New York-i kedvesének Londonban

“Macca” és Nancy Shevell románcát 2007-ben fedezte fel a bulvársajtó, és a kapcsolat azóta “hivatalossá” vált az idén májusban bejelentett eljegyzéssel.

A Daily Mirror című brit bulvárlap szombati beszámolója szerint Sir Paul és menyasszonya a londoni Westminster kerület tanácsának anyakönyvi hivatalában házasodik össze. A ceremónián alig 30 vendég lesz jelen, és az esküvőt ugyancsak szerény fogadás követi McCartney londoni villájának kertjében.

A volt Beatles-gitáros harmadszor nősül. Első feleségével, a szintén amerikai Linda Eastman fotóssal 1969-ben házasodott össze – ugyancsak a westminsteri tanács házasságkötő termében -, ám Linda 1998-ban rákban elhunyt.

McCartney 2002-ben Heather Mills exmodellnek esküdött “örök” hűséget, de az Írországban tartott világraszóló menyegzőt – amelynek hétszáz vendége még tűzijátékban is gyönyörködhetett – alig hat év múlva zajos botrányokkal kísért válás követte.

Ez a kaland sokba került McCartneynak: Heather 24,3 millió fonttal (8 milliárd forinttal) távozott; igaz, eredetileg 125 millió fontot követelt férje hivatalosan 400 millió fontban (135 milliárd forintban) megállapított vagyonából.

A Mirror bennfentes forrásai szerint azonban a vasárnapi esküvőn Sir Paul és Heather Mills hétéves kislánya, Beatrice lesz a nyoszolyólány. A lapnak nyilatkozó jól értesültek elmondták azt is, hogy a pár “meglehetősen látványos” esküvői tortát választott, ám rendeltek egy kisebb csokoládétortát is az ifjabb vendégek számára.

Az esküvő utáni fogadás menüjén – amelyet Sir Paul és Linda 40 éves divattervező leánya, Stella állított össze – kizárólag vegetáriánus és zömmel organikus fogások szerepelnek.

A Daily Mirror forrásai szerint McCartney “azzal fenyegetőzik”, hogy a fogadáson előveszi gitárját és elénekel néhány dalt új felesége tiszteletére.

A menyegző jól látható előkészületei már javában zajlanak: az exkluzív észak-londoni St. John’s Wood városnegyedben emelkedő McCartney-villához egymás után érkeznek az ételeket és egyéb partikellékeket szállító cégek járművei, és megérkezett a kerti fogadáshoz rendelt nagy sátor is.

A vasárnapi esküvő időpontját a pár úgy választotta ki, hogy a dátum egybeessen a Beatles másik egykori frontembere, a New Yorkban 1980-ban meggyilkolt John Lennon 71. születésnapjával.