Loading… függünk – a PC-függőség anyául mondva – I. rész

Mi a fene az a PC?  Pár éve még lövésem sem volt. Tudtam, hogy van számítógép – de  ők sajátos módon mindent rövidítenek, és persze lehetőleg angolul xD – LOL - H4X -re.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 26. Paulik András

Mi a fene az a PC?  Pár éve még lövésem sem volt. Tudtam, hogy van számítógép – de  ők sajátos módon mindent rövidítenek, és persze lehetőleg angolul xD – LOL – H4X -re.


PC

Elegem van ebből a rengeteg rövidítésből, na mindegy. Só, bors, olaj, virsli. Még jó, hogy nem esik. Gyorsan hazahozom, aztán mire hazajön MaX, összedobom az ebédjét. Nem gond neki főzni, mert összesen csak háromfajta ételt eszik. Az évzárót el ne felejtsük! Ünneplőbe kell menni…

Végre szünet, és nem kell iskolába járnom. Mert kicsit fárasztó így negyven felett, hogy most vagyok gimnazista… Főleg év végén már ki se lehet reggelente robbantani az ágyból. Na, jajj. Csörög a telefon, de én ezt most nem veszem fel. Már megint egy ügynök. Milyen nyaralásról beszélnek? Azt se tudom, hogy egyáltalán megyünk-e. Befizettük a gyereknek a tábort, ha beleroskadunk is – mert az az egyetlen hely, ami elektronikamentes.
Hiába, elvileg szombat délelőtt sem lehet bekapcsolnia gépet, mert együtt takarítunk. Márpedig nála van mit takarítani! Egy élelmiszerraktárt, egy ruhagyárat és egy kompjúter üzemet robbants fel, és láss csodát – ez mind itt van a mi lakásunkban!
Nekem nem annyira csodálatos. Az a minimum, hogy legalább szombaton részt vegyen a térdig érő cuccok elkotrásában. A legújabb az, hogy szombaton – mivel előre tudja, hogy délelőtt nem gépezhet, bealszik. Képtelenség fél tizenkettőnél előbb felkelteni!
Egyszerűen őrület! Hogy képes ezt kikalkulálni?

– Mi újság MaX?
– Hagyj békén, mindjárt.

Fél óra múlva újra próbálkozom…
– Mondtam már, hogy hagyjál…

Két óra múlva belépek a szobájába, és már kérdezés nélkül üvölt: 
– Hagyj – békén!!!!!!!!!

Három óra múlva éhes lett. Kiszól:
–  Hoznál nekem kaját?

Mondom neki: nem hozok, mert engem nem lehet távirányítóval irányítani.
– Most miért mondod ezt?
– Azért – mondom – mert ha te képtelen vagy érzékelni az idő múlását, akkor én erre azt tudom mondani neked, hogy én meg készítek neked virtuális ebédet. Tessék.
– Ne idegesíts!
Ne? Miért? Azt gondoltam, benne leszel. Te három órája ülsz a gép előtt, és nem váltasz velem egy szót sem. Én pedig hozok neked virtuális ebédet.
– Ez nem fair!
– És miért nem?
– Csak! Éhes vagyok, nagyon!
– Mi az, kikapcsoltad a gépet?
– Értsd meg, hogy ma még nem ettem semmit!
– Jó, én megértem – de akkor vezessünk be egy szabályt. Amikor hazajössz, legalább fél óráig nem kapcsolod be a számítógépet.
– Oké, ne izgulj, holnap úgyis elmegyek táborba.

Aztán eljött az a nap, és MaX jól érezte magát az erdőben.
Képzeld anya, Ádám nem volt ott, mert kórházba került!
– De mi történt?
MaX furcsán és megrendülve mosolyog.
– Tudod, a függőség.
– Iszik?
– Nem… a gép, számítógép-függőség. Ez nagyon durva… Eddig mindenki jól volt, ő az első, aki így járt. Szóval… értem már miről beszéltél…

Folytatjuk