Családháló

Kezdőoldal Háttér Óriási mell egy háztetőn – Londonban így kampányolnak a szabad szoptatásért!

Óriási mell egy háztetőn – Londonban így kampányolnak a szabad szoptatásért!

Ha valaki mostanában Londonban járt, döbbenetes dologra lehetett figyelmes a brit főváros Shoredicth nevű részén. Mivel az Egyesült Királyságban március 26-án ünneplik az anyák napját, ennek alkalmából két hete vasárnap egy hatalmas női mellet helyezett az egyik épület tetejére egy, a szabad nyilvános szoptatásért kampányoló társaság.

Írta: Gyarmati Orsolya,

A kétségkívül rendkívül meglepő testrésznek nem csupán a sokkolás volt a célja, hanem az, hogy a #FreeTheFeed (kb. „Legyen Szabad a Szoptatás!” – a szerk.) elnevezésű kampány ilyen módon hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire elképesztő, hogy azok az anyák, akik nyilvános helyen szoptatnak, még ma, 2017-ben is rengeteg kritikával, rosszindulatú megjegyzéssel, elutasítással vagy éppen undorral szembesülnek.

A kampányt a Mother Projects nevű kezdeményezés indította azért, hogy segítsen azoknak a nőknek, akiket megaláztak vagy megszóltak, amikor nyilvános helyen próbálták megetetni kisbabájukat.

A project „az anyáknak azt a jogát ünnepli, amely alapján minden nő eldöntheti, hogyan és hol eteti meg gyermekeit anélkül, hogy emiatt zavarba kéne jönnie, vagy bűntudatot kellene éreznie”, írja a Mother Projets ügynökség honlapján.

Az a tény, hogy 2017-ben még mindig vitatéma és stresszfaktor egy gyermek etetésének módja és helye, tökéletesen abszurd. Miért érdekel bárkit, hogyan eteti meg egy nő a gyermekét? Sajnos a társadalmi nyomás egyelőre nagyon is valós a témát illetően, és nehéz figyelmen kívül hagyni a sötét pillantásokat, vagy az odavetett megjegyzéseket, amit egy nyilvánosan szoptató nőnek el kell szenvednie. Talán egy óriási mell London közepén segíthet abban, hogy a nőket ne stigmatizálják, ha nyilvánosan „mernek” szoptatni.

via

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Van-e az oroszoknak bűntudata ’56 miatt?

Erre a kérdésre sajnos mindjárt az elején kijelenthetjük: nincs. Pontosabban: legnagyobb részüknek nincs. A forradalom leverése a volt Szovjetunió számára...

Close