Puki

Ki gondolná, milyen engedményekre képes egy egyéves ciciről való leszoktatásáért a szigorú elveket valló, egészséges ételeket preferáló szülő?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 07. czefernek.lena

Ki gondolná, milyen engedményekre képes egy egyéves ciciről való leszoktatásáért a szigorú elveket valló, egészséges ételeket preferáló szülő?


A vidéki nagyszülők nagy előnye és hátránya egy és ugyanaz: agyonkényeztetik a nagy ritkán odatévedő egyszem unokát. Ami pedig jó a babának, az a mamának is, azaz miért is utasítaná vissza az egy éve alváshiányban szenvedő ifjú pár anyósék felajánlását, miszerint majd ők magukhoz veszik éjszakára a picifiút, míg a „fiatalok” nyugodtan szundikálhatnak? Simon fogzik mostanában, így aztán apu és anyu különösen nagy örömmel nyugtázta a hirtelen ölébe szakadt miniszabit, s gyanútlanul élvezte az édes álom és hajnali semmittevés örömeit.

A lelkesedés azonban alábbhagyott, mikor később kiderült, hogyan sikerült a nagyszülőknek édes álomba ringatni az éjjel többször is jelentkező egyévest. Talán mindannyian emlékezünk még gyerekkorunk egyik kedvelt csemegéjére, a Puki vagy Kuki néven közismertté vált, extrudált kukoricából készült, sós rágcsálnivalóra, iskoláskori büféélményeink főszereplőjére. Szóval Simit sírás esetén nyagyiék ezzel a csalival hallgattatták el, s mivel a „csodaszer” remekül bevált, örömmel újságolták reggel a felfedezést a rémült szülőknek, akik eleddig figyelmesen betartottak minden, étkezési beszoktatásra vonatkozó szabályt.

Simonka amúgy már a ciciről való leszoktatás időszakában van, így lassan bármit ehet, de azért ez mégis túlzás volt az egészséges ételeket preferáló szülőknek – a babócát ilyen egészségtelen, ellenőrizetlen, ízfokozókkal teli élelmiszerrel táplálni, ráadásul minden eddigi, tudatos pedagógiai célnak keresztbe téve! Hogy azért aludjon el, mert ételt kap? Ráadásul ilyet? Na, azt már nem!

Aztán néhány héttel később apu és anyu kénytelen volt revidiálni a nézeteit.

Történt ugyanis, hogy elérkezett a nagy nap, vagyis Simi már elég nagynak találtatott a cicizéshez, így eljött az esti szoptatásról és éjszakai étkezésekről való leszoktatás ideje. Mint minden elsőgyerekes szülő, apa és anya is félelemmel és lelkesedéssel vegyes elszánással vágott neki a feladatnak, de azzal nem számoltak, hogy rövidesen egyikük sem bírja majd a picifiú szívet tépő, éjszakai kérlelő sírását.

És ekkor jött a korszakalkotó ötlet – ugyanis a polc tetején még mindig ott sorakozott egy csomag, nagyiék által ajándékba hozott cucc a fiatalember kedvenc eledeléből. A Puki pedig azonnal megtette a hatását. Szájba be – sírás kikapcs.

Azóta három hét telt el, cici nélkül. Vajon a forgalmazók is tudják, hogy a Kuki csodaszer?