Tánc a szülőszobán

A szülés lehet nagy munka, uralkodhat rajta a fájdalom, és lehet megrendítően szép élmény is. Kittinek az utóbbiban volt része.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 04. czefernek.lena

A szülés lehet nagy munka, uralkodhat rajta a fájdalom, és lehet megrendítően szép élmény is. Kittinek az utóbbiban volt része.


Augusztus 28-án végre eljött a várva várt nap! Megszületett a fiunk, Nagy-Lippai Bendegúz! Szombat délelőtt egy kis magzatvíz már szivárgott, de abba is maradt, így elmentünk kacsákat etetni a tóhoz, majd délután Szalóki Ági gyerekkoncertjére és egy jó kis bábelőadásra, amit Abigél nagyon élvezett.
Másnap reggel, vasárnap már öt után fent voltam, pici vérzésem volt, beparáztam, de aztán megnézegettem gyorsan A bába válaszolban, hogy ez természetes, a szülés kezdetét jelenti. Betettem a Bendegúz születésére készített relaxációs cédét, és mondtam a babának és a méhemnek, hogy nagyon szeretném, ha valami most már elindulna. Ahogy befejeztem a kapcsolatfelvételt, abban a pillanatban jött egy fájás, ami összetéveszthetetlenül AZ volt! Tomi és Abigél fél nyolc körül keltek, mondtam nekik, hogy itt a nagy nap! Tomi egyből bezsongott, ugrándozott, és már indult is borotválkozni, hajat mosni. Közben felhívtam a szülésznőt, aki kérte, hogy 2-3 perces fájásoknál hívjam újra, és akkor ő is indul. Nekem továbbra is jöttek szépen a méhösszehúzódások, ilyenkor meg-megtámaszkodtam a konyhapultnál, aztán beálltam körtáncra – mert hát egy 2 és fél éves mellett vajúdni nem csak a befelé figyelésről szól.
Szóval nagyon vidáman telt a reggel, 9-től már átváltott két-három perces fájásokra, lezuhanyoztam, elrendeztem Bendegúz kis fekhelyét, megbeszéltem Zsuzsa barátnőmmel, hogy akkor hamarosan találkozunk a kórháznál, és átveszi Abit.
Háromnegyed 10 körül elbúcsúztunk Abigéltől, aki teljesen képben volt, pontosan tudta, hogy igen, most anya hamarosan megszüli Bendét. Otthon még megsimogatta a pocakom, és azt mondta: Bende, aztán ügyesen tolass kifelé. Tünemény volt!