Fenntartható-e az a társadalom, amely felhígítja a házasság fogalmát?

Kétgyermekes család utazik a vonaton. A gyerekek rajzolgatna, hangosan kacagnak egymás huncutságain, majd amikor egyikük elveszi a másik ceruzáját, sírássá fajul a móka. A „sértett fél” a szülőknél keres vigaszt fájdalmára. Így működik ez kicsiben és nagyban, amióta világ a világ: a család az a hely, ahol megtanulunk másoknak örömet okozni, a konfliktusainkat kezelni, és azt, hogy kik is vagyunk valójában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 21. Családháló

A család nyújt egy olyan biztos támaszt az életünkben, ahol mindig megoszthatjuk örömünket, vagy ahová fordulhatunk, ha bánatunk van vagy szükséget szenvedünk. Sok ilyen „sejt” alkotja a társadalom szövetét, és újítja meg a generációkat.
fenntarthatoHa bekapcsoljuk a televíziót, kinyitjuk a napilapokat, vagy az autóban a rádiót hallgatjuk szinte kizárt, hogy ne találkoznánk a homoszexualitás témájával. A filmekben legalább említés szintjén van egy-egy homoszexuális személy vagy pár, nőnek öltözött szakállas férfi nyeri a dalfesztivált (majd tűnik el a slágerlistákról), és ölelkező azonos nemű pár világít a jelzőlámpákon. Hová vezet az út, amelyen Európa és a nagyvilág ma halad? Olyan sokat hallani a fenntarthatóságról, fenntartható-e az a társadalom, amely felhígítja a házasság fogalmát, és azt is annak nevezi, ami nem az?

Hazánk mellett az Európai Unió a tágabb környezetünk, ezért nem dughatjuk homokba a fejünket tudomást sem véve arról, hogy mi zajlik Brüsszelben. Az Európai Bizottság alelnöke egy, a legnagyobb európai LMBT (Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű) szervezet gálaestjén elhangzott nyilatkozatában kitért arra, hogy a „homoszexuálisok” házasságát az egész EU-ban be kell vezetni, örökbefogadási joggal. Emellett a kötelező iskolai szexuális nevelés programban számos uniós országban kötelezően tanulnak a gyerekek a homoszexualitásról…

Kezdjük elveszíteni az értéket, melyet a család a társadalomban tölt be. A család a társadalom alapsejtje, és az erős család alapja az erős házasság. Vigyáznunk kell a házasságokra és a családokra, ha nem szeretnénk, hogy társadalmunk eltűnjön. A házasság és a család alapvető értékünk, ne engedhetjük szétforgácsolódni!

Ha a gondolatokon túl szeretne konkrét lépést tenni a házasság és a család intézményének védelmében, látogasson el az anyaapagyerekek.hu oldalra!

(A szerző a AnyaApaGyerekek kezdeményezés szervezője.)