Családháló

Kezdőoldal Partedli Ezeket az ételeket tilos mikróban melegíteni, pedig te is biztos megtetted már

Ezeket az ételeket tilos mikróban melegíteni, pedig te is biztos megtetted már

Csak a káposzta jó felmelegítve, a következő listában szereplő ételeket soha nem szabad mikróznunk, pedig a legtöbben megtesszük!

Femcafe,
  1. ZellerA zellerből isteni krémlevest tudunk készíteni, és mindaddig nagyon egészséges is, amíg ki nem találjuk, hogy betennénk a mikróba. A benne lévő nitrátok a folyamat hatására mérgező nitritekké, rákkeltő anyagokká alakulnak a felmelegítés hatására. Ezzel persze nem szeretnénk elriasztani a zöldségtől, hiszen a legtöbb vitaminbombából mennyei krémlevest lehet kreálni. Mutatunk is pár receptet, ha kedvet kaptál hozzá, kattints a részletekért!
  2. GombaA gombák nagyon trükkösek: annak ellenére, hogy tartalmaznak egy halom jó dolgot, mint a protein, vitamin, aminosav, nem igazán jók emésztési szempontból. Ha pedig felmelegítenéd a kedvenc gombás rizottód, gyászos pofont adsz az egészségednek. A hő hatására a gomba fehérjetartalma megváltozik, ami erős hasfájást és puffadást okoz.
  3. KrumpliNagy meglepetés, de a krumpli is felkerült a feketelistára. A burgonya a felmelegítéssel elveszíti az ízét és az értékes tápanyagokat, így jobb, ha inkább csak akkora adagot készítünk a hasábból vagy püréből, amennyit rögtön el is fogyasztunk. A következő recept segít, hogy biztosan ne legyen gondod a maradékra, ez a fogás ugyanis tuti, hogy villámgyorsan elfogy majd. Kattints a legjobb krumplis finomságért!

A cikket itt tudod továbbolvasni!

(Photo credit: kikfoto via Foter.com / CC BY-ND)

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
7 szuperétel várandósoknak az okos babáért

Fogyassz ezekből a tápanyagokban gazdag ételekből minél többet, hogy a gyermeked agya megfelelően fejlődjön!

Tudja, milyen bizarr összetevők lapulnak az ételekben?

Érdekes tanulmány hívja fel a fogyasztók figyelmét arra, hogy milyen bizarr összetevők bújnak meg bizonyos élelmiszerekben és kozmetikumokban. Következzenek azok...

Close