Ananászos-mogyorós pulyka, jázminrizzsel
A gyümölcsös húsokat a legtöbb gyerek kedveli. Igaz, ez az étel sok fűszert tartalmaz, de csak kis mennyiségben, így nem lesz zavaró.
A gyümölcsös húsokat a legtöbb gyerek kedveli. Igaz, ez az étel sok fűszert tartalmaz, de csak kis mennyiségben, így nem lesz zavaró.
A pulykához:
50 dkg pulykamell filé
34 dkg konzerv ananász
5 dkg vaj
5 dkg nyers vietnámi mogyoró vagy pörkölt sótlan földimogyoró
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál szárított gyömbér
tengeri só
2 dlfőzőtejszín
2 teáskanál szójaszósz
A rizshez:
1 bögre (2,5 dl) jázminrizs
4 dlvíz
tengeri só, frissen őrölt bors
fél dl olívaolaj
Elkészítés:
A rizst megmossuk, nyeles lábasban vagy mély serpenyőben, forró olajon átforgatjuk. Felöntjük vízzel és fűszerezzük. Felforraljuk, majd a legkisebb lángon, takarékon, fedő alatt, időnként kevergetve puhára főzzük. A megfőtt rizst 20 percig fedő alatt pihentetjük.
Közben elkezdjük a pulykát is. A pulykamellet megmossuk, kockára vágjuk. Mély serpenyőben vajat melegítünk, elkezdjük rajta sütni a húst, sózzuk, borsozzuk. A kifehéredett húshoz levével együtt adjuk hozzá az ananászt. Tovább főzzük. A tejszínnel elkeverjük a curryt, a kurkumát, a gyömbért és a szójaszószt, majd felöntjük vele a húst. Puhára főzzük, és megvárjuk, amíg a szósz besűrűsödik.
Rizzsel tálaljuk. A rizst díszíthetjük korianderrel vagy petrezselyemmel.
Tipp: Tejszín helyett kókusztejjel is kipróbálhatjuk.