Grapefruitos madárbegy saláta
Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kiválóan passzolnak a zöld salátákhoz, ilyenek például a citrusfélék. A grapefruit immunerősítő hatású, érdemes érett, édesebb darabot választani ehhez az ételhez. Könnyű nyári ebédnek, vacsorának, illetve diétázóknak is ajánljuk.
Vannak olyan gyümölcsök, amelyek kiválóan passzolnak a zöld salátákhoz, ilyenek például a citrusfélék. A grapefruit immunerősítő hatású, érdemes érett, édesebb darabot választani ehhez az ételhez. Könnyű nyári ebédnek, vacsorának, illetve diétázóknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
10 dkg madárbegy-saláta
1 nagy db grapefruit
1 fej lilahagyma
1 púpos evőkanál fenyőmag vagy napraforgómag
1 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál bazsalikomos borecet
tengeri só, frissen őrölt bors
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, ha van rá lehetőségünk, salátacentrifugával „megszárítjuk”. Salátástálba halmozzuk. A grapefruitot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a gerezdeket félbevágjuk, és a salátaágyra tesszük. A lilahagymát megpucoljuk, vékony karikára szeljük, hozzáadjuk a salátához. Megszórjuk magokkal, sajttal. Borssal, sóval fűszerezzük és meglocsoljuk ecettel, olajjal. Azonnal fogyasztható.