Házi pizza gyorsan és egyszerűen
Pizzát sütni nagy élmény. Elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk, maximum egy kicsivel nagyobb kosz keletkezik. A tészta lehet, hogy nem a legautentikusabb, de nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. A feltét tetszőleges. Mi egy alapváltozatot mutatunk most be. Ha nincs pizzasütő formátok, készítsétek el hagyományos tepsiben.
Pizzát sütni nagy élmény. Elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk, maximum egy kicsivel nagyobb kosz keletkezik. A tészta lehet, hogy nem a legautentikusabb, de nagyon egyszerű és gyorsan elkészül. A feltét tetszőleges. Mi egy alapváltozatot mutatunk most be. Ha nincs pizzasütő formátok, készítsétek el hagyományos tepsiben.
Hozzávalók 32 cm átmérőjű pizzához:
Tésztához:
3 db közepes burgonya
1 dltej
1 kockaélesztő
1 teáskanál cukor
40 dkg liszt
Feltétnek:
15 dkg sonka
1 konzerv csemege kukorica
1 kis gombakonzerv
1 db kis lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
9 dkg olívabogyó
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
só, bors
10 dkg mozzarella sajt
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, egy kis vizet adunk hozzá, és rászórjuk a lisztet.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezt hozzáöntjük a lisztes krumplihoz és összedolgozzuk. Kinyújtjuk. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük és eligazítjuk.
A szélei lehetnek vastagabbak. Villával megszurkáljuk. A paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, megkenjük vele a tésztát. A sonkát apróra vágjuk, a konzerveket leszűrjük, leöblítjük. Az olívabogyóval is így járunk el. A hagymát karikára vágjuk, cikkeire szedjük. A sajtot lereszeljük. A feltétekkel kidíszítjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.