Mogyorós franciasaláta
A francia saláta örök klasszikus. Változatos alapanyagokkal mindig újíthatunk rajta. Ezt a gyors és egyszerű változatot a gyerekek önállóan is el tudják készíteni.
A franciasaláta örök klasszikus. Változatos alapanyagokkal mindig újíthatunk rajta. Ezt a gyors és egyszerű változatot a gyerekek önállóan is el tudják készíteni.
Hozzávalók:
75 dkg konzerv vagy mirelit zöldségkeverék
(kukorica, borsó, répa, paprika)
1 marék vietnámi mogyoró vagy sótlan földimogyoró
1 db nagy alma
3 evőkanál majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
1 mokkáskanál só
3-4 tekerés bors
pár csepp lime vagy citromlé
A konzervet lecsöpögtetjük, leöblítjük. A vietnámi mogyorót a mikróban 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd megpucoljuk. Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát és apróra vágjuk. Az almakockákra citromlevet csepegtetünk. A mustárt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal. A zöldségeket, az almával, a mogyoróval és az öntettel összekeverjük.