Tökmagolajos rukkola-saláta

A rukkola magyar nevén bormustár. Magas az A-, C-, és K vitamin, valamint kalcium és vastartalma.  Ha van rá lehetőség érdemes otthon termeszteni, gyorsan elbokrosodik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 20. Paulik András

A rukkola magyar nevén bormustár. Magas az A-, C-, és K vitamin, valamint kalcium és vastartalma.  Ha van rá lehetőség érdemes otthon termeszteni, gyorsan elbokrosodik.


Hozzávalók:

12 dkg rukkola

25 dkg koktélparadicsom

15 dkg fetasajt

1 marék dió

8 dkg magozott olívabogyó

2 evőkanál tökmagolaj

A rukkolát megmossuk, ha van salátacentrifugánk, akkor azzal szárítjuk meg, ha nincs, akkor alaposan lecsöpögtetjük. A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük. A diót durvára törjük, a sajtot kockára vágjuk, az olívabogyót kettévágjuk. Az alapanyagokat összekeverjük és meglocsoljuk tökmagolajjal.

Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha kicsit állni hagyjuk és összeérnek az ízek.

Köretnek és önálló fogásnak is jó.