Családháló

Kezdőoldal CSOK CSOK-kérdések: ha válnak a szülők, nem úszik el a támogatás

CSOK-kérdések: ha válnak a szülők, nem úszik el a támogatás

Az év elején kibővített CSOK hatalmas sikernek tűnik. Nem véletlen, hogy rengetegen érdeklődnek iránta. Azonban mint minden jogszabály, ez is kíván némi értelmezést. Olvasóink leggyakoribb vagy legtöbbeket érintő kérdéseire válaszolunk ebben a sorozatban a szakértők segítségével.

Család.hu,

A sorozat következő kérdése, hogy mit történik, ha a CSOK-ot elnyerő családban megromlik a házastársi viszony, és ez váláshoz vezet. Mire kell figyelni a tulajdonviszonyokban, a gyermekekkel kapcsolatban, és okozhatja-e ez azt, hogy a támogatást vissza kell fizetni?

A válasz:

Az olvasói kérdésre adott szakértői válasz szerint, ha egy jogerős válás során, akár vagyonmegosztási szerződéssel az egyik fél megszerzi a CSOK-támogatással megvásárolt ingatlan teljes tulajdonjogát, és valamennyi gyermek elhelyezése ott történik meg, akkor nem kell visszafizetni a támogatást.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Rétvári Bence: 2010-ben szembenéztünk hazánk aggasztó demográfiai helyzetével

Mire számíthatnak a családosok az új esztendőben? Mi a helyzet a CSOK-kal és az egyéb kedvezményekkel? A demográfiai helyzet javítása...

Kevés az új építésű lakás Budapesten

A 2016-os év a lakásárak további emelkedésétől és az új építések beindulásától volt hangos a lakáspiacon, ahol a CSOK keretében...

Close