Családháló

Kezdőoldal CSOK Kevés az új építésű lakás Budapesten

Kevés az új építésű lakás Budapesten

A 2016-os év a lakásárak további emelkedésétől és az új építések beindulásától volt hangos a lakáspiacon, ahol a CSOK keretében nyújtott bőkezű állami támogatások egyre több vásárlót terelnek az új építésű lakások felé. Ezekből azonban egyelőre még mindig nagyon kevés van a piacon, és hiába indították el új projektek tucatjait a fejlesztők, számos fővárosi kerületben továbbra is szinte lehetetlen útépítésű lakáshoz jutni.

Orientpress,

A Budapesti Lakáspiaci Riport (az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index közös vállalkozása) összesen 323 projektben, több mint 10 000 fővárosi útépítésű lakásról gyűjtött adatot, melyeket 2016 utolsó negyedévében értékesítettek vagy értékesítésre kínáltak. Mivel több olyan nagy fejlesztő is akad, mely nem hozza nyilvánosságra árait, így az adatbázis nem fedi le teljes mértékben a budapesti újlakás-piacot, de jól reprezentálja azt.

Az új lakások eloszlása a legkevésbé sem egységes az egyes kerületek között, számos olyan része van a fővárosnak, ahol szinte lehetetlen új építésű lakóingatlant vásárolni. A legtöbb lakás a 13. kerületben érhető el – a teljes állomány közel 30 százaléka, de a 11. kerületben is szép számban válogathatunk belőlük.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Novák Katalin: Mi odafigyelünk rád, mint egy család tagjára

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár januárban adott interjút utoljára a Mandinernek, melynek témái elsősorban a női-férfi...

Útmutató a 40-es évekből: ilyen a tökéletes csók!

Kevés olyan zavarba ejtő dolog van, mint az első csók. 1942-ben volt ez másként épp ezért a LIFE magazin kiadott...

Close