Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek 3 dolog, amit csak a császármetszéssel szült nők tudnak

3 dolog, amit csak a császármetszéssel szült nők tudnak

Hogy mennyi erőt és bátorságot kíván egy császármetszés átélése, azt csak azok az anyák tudják, akik már megélték. Viseld büszkén a császármetszés hegét! Ezeket a dolgokat csak te tudod!

Írta: Családháló,
1. Bátran szembenézni a műtét kockázataival
A császármetszés nagy műtétnek számít, és mint ilyen, számos kockázati tényezővel jár a baba és az anya számára is. A leendő apának és a családtagoknak sem könnyű elviselni annak a tehetetlenségét, hogy nincs befolyásuk a szülés végkimenetelére.
Azért képes eltűrni ezt egy nő, mert a félelménél is kiszolgáltatottságánál is erősebb a gyermeke iránti feltétlen szeretete.
2. Amíg a műtőben vagy, semmi sem biztos
A műtét a baba születésével még nem ért véget. Az orvosok csak akkor bizonyosodhatnak meg róla, hogy minden rendben, mikor az érzéstelenítő hatása már kiment.
Kevesen tudják, de az anyák tudatuknál vannak a császármetszés alatt. Fájdalmat nem éreznek, de érzékelnek minden bennük folytatott mozgást. Ez kellemetlen érzés, és ha a nő nem számított rá, kimondottan traumatikusan érintheti – idő kell, hogy feldolgozza.
3. Hősiesen kivárni a varratok gyógyulását
Egy újszülöttnek sok szükséglete van – és az anya számára természetes, hogy mindet kielégítse, még ha ez nem is könnyű. Egy császáros sebbel pedig nem csak nem könnyű; kimondottan fájdalmas. De mégis mosolyogva eleget tesznek neki, mert amikor látják azt a kis arcot, hallják azt a sajátos szuszogást, megfogják az apró kezet – mindannyiszor megbizonyosodnak róla, hogy megérte.
Szóval, anyukák, ne rejtegessétek a császáros heget! Büszkén viseljétek, jusson eszetekbe róla, hogy kiért vállaltátok

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
„Mit csinál a néni?” – Mit mondj a gyermekednek a fogyatékossággal élőkről 1. rész

A mai gyermekek óhatatlanul, természet adta kíváncsiságukból fakadóan, gondolkodás és mérlegelés nélkül fejezik ki érdeklődésüket, teszik fel kérdéseiket a számukra...

Close