Családháló

Kezdőoldal Háttér Apukám, ezeket mindenképp mondd el a lányodnak!

Apukám, ezeket mindenképp mondd el a lányodnak!

Egy apának rendkívül fontos szerepe van a lánya életében. Hozzá hasonlítja majd a összes férfit, ezért nagyon fontos, hogy olyan dolgokat közvetítsen a lánya irányába, melyeket elvár majd a későbbi udvarlóktól is. Nem mellesleg pedig, mint apa, kialakíthat egy olyan bensőséges kis biztonság-kunyhót, melybe felnőttként is vissza-vissza fog térni a most még csöpp kislány.

Babaszoba,

Lányos apának lenni

Az apaság már önmagában is igen nagy kihívás. Neked nem segítenek a hormonok, többet vagy távol – pláne az első pár évben – gyermekedtől, mint az anyja, így pedig sokkal több kérdés merül fel benned; „Jó apa vagyok? Azt adom, amit kell?” Lányos apaként az életed még nehezebb, több a kihívás, több lehet a kudarc is.

Fontos, hogy kislányoddal már egész kicsi korától kezdve elkezd kialakítani a bensőséges és bizalmi kapcsolatot, hogy később, mikor serdülni kezd, kevesebb aggódás övezze a közös életeteket. Nem mellékes az sem, hogy Te vagy számára a férfi kép, ahogyan Te viszonyulsz hozzá, azt fogja keresni később a párkapcsolataiban is. Most adunk néhány egyszerű, de annál hasznosabb tippet, hogy kidobhass a hátizsákodból pár követ.

1. Mondd, amennyiszer csak lehet: Szeretlek!

Nem elég tudnia, folyton éreznie is kell, hogy számodra ő egy igazi kincs. A legegyszerűbben pedig ezt, a „szeretlek” szóval adhatod a tudtára. Ám, ott van még az ölelés, az összebújás, a közös programok, melyek mind-mind hozzájárulnak a szoros és szerető kapcsolatotokhoz.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
8+1 kreatív mód, ahogyan közölheted a leendő apukával a nagy hírt!

Az a hír, hogy eggyel többen leszünk mindenféle kreativitás és extra körítés nélkül is csodálatos. Ettől függetlenül persze sokan vannak,...

Tippek kezdő apáknak, újdonsült anyákhoz

Igen, jól érted, most nem arról fogsz olvasni, hogy miként is kell egy újszülöttet pelenkázni vagy fürdetni. Attól, mert született...

Close