Fahéjas paradicsomleves – az ovisok kedvence!
A paradicsomleves az óvodás és kisiskolás gyermekek egyik kedvenc étele. Fontos, hogy mindig jó minőségű alapanyagokból készítsük, de időnként variálhatunk a recepten. Ez a fahéjas-mézes változat nem csak egészséges, hanem nagyon finom is.
A paradicsomleves az óvodás és kisiskolás gyermekek egyik kedvenc étele. Fontos, hogy mindig jó minőségű alapanyagokból készítsük, de időnként variálhatunk a recepten. Ez a fahéjas-mézes változat nem csak egészséges, hanem nagyon finom is.
Hozzávalók:
6 dlpasszírozott paradicsomlé
2 dltej
3 dlvíz
3 evőkanál tejföl
5 dkg leveshez való rizs
1 teáskanál fahéj vagy 1 fahéjrúd
1 mokkáskanál fűszersó, vagy tengeri só
3 teáskanál méz
Tálaláshoz:
reszelt parmezán vagy egyéb kemény sajt
A paradicsomlevet felöntjük tejjel és vízzel, ízesítjük fahéjjal és sóval, és ha már elég meleg, mézzel is. 15 perc alatt megfőzzük benne a rizst. Tálalásnál elkeverjük benne a tejfölt és reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp: levesekhez való rizs például a Sparban sajátmárkás termékként kapható.
Felnőtteknek vörösborral is készülhet, ilyenkor 1,5 dl bort és 1,5 dl vizet adjunk
az ételhez.