Fahéjas paradicsomleves – az ovisok kedvence!

A paradicsomleves az óvodás és kisiskolás gyermekek egyik kedvenc étele. Fontos, hogy mindig jó minőségű alapanyagokból készítsük, de időnként variálhatunk a recepten. Ez a fahéjas-mézes változat nem csak egészséges, hanem nagyon finom is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 06. Paulik András

A paradicsomleves az óvodás és kisiskolás gyermekek egyik kedvenc étele. Fontos, hogy mindig jó minőségű alapanyagokból készítsük, de időnként variálhatunk a recepten. Ez a fahéjas-mézes változat nem csak egészséges, hanem nagyon finom is.


 

Hozzávalók:

6 dlpasszírozott paradicsomlé

2 dltej

3 dlvíz

3 evőkanál tejföl

5 dkg leveshez való rizs

1 teáskanál fahéj vagy 1 fahéjrúd

1 mokkáskanál fűszersó, vagy tengeri só

3 teáskanál méz

Tálaláshoz:

reszelt parmezán vagy egyéb kemény sajt

A paradicsomlevet felöntjük tejjel és vízzel, ízesítjük fahéjjal és sóval, és ha már elég meleg, mézzel is. 15 perc alatt megfőzzük benne a rizst. Tálalásnál elkeverjük benne  a tejfölt és reszelt sajttal kínáljuk.
 

Tipp: levesekhez való rizs például a Sparban sajátmárkás termékként kapható.

Felnőtteknek vörösborral is készülhet, ilyenkor 1,5 dl bort és 1,5 dl vizet adjunk

az ételhez.