Családháló

Kezdőoldal CSOK CSOK: fordulat jöhet a lakáshitelpiacon

CSOK: fordulat jöhet a lakáshitelpiacon

Tavaly 67 százalékkal nőtt a lakáshitelek iránt érdeklődők száma, és január elején is élénk érdeklődés volt – közölte a BankRáció.hu. Idén növekedhet az új lakások aránya a családok otthonteremtési kedvezményén belül. Emellett a lakáshitelpiacon a kiszámítható, a kamatkockázatot csökkentő fix törlesztőrészletű lakáshitelek népszerűsége tovább növekedhet.

Origo,

A múlt évben jelentős bővülés volt a lakáshitelezési piacon, az új lakáshitel-szerződések összege az év első tizenegy hónapjában meghaladta a  428 milliárd forintot,  ami 2015 hasonló időszakához képest 30 százalékos többletet jelent.

A lakáshitelek iránt érdeklődők száma is jelentősen nőtt. A múlt év egészében a lakáshitelek iránt érdeklődők száma 67 százalékkal nőtt 2015-höz képest,  az idén január első 10 napjában pedig 51 százalékos volt a bővülés szintén éves összevetésben.

2017-ben folytatódhat az élénkülés a lakáshitelpiacon, amiben szerepe lehet annak is, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény rendszerében az idén fordulatot várunk” – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Novák: a GYED-extra mérföldkő a családtámogatásban

A gyed extra három évvel ezelőtti bevezetése mérföldkő volt a családtámogatásokban - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős...

Close