CSOK-kérdések: elbuktam a szocpolt, most kérhetem a CSOK-ot?

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A csalad.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
válás
2017. május 18. Család.hu

A kérdező előző házasságát felbontotta, az akkor igényelt állami lakástámogatást vissza kellett fizetnie. De nem egyértelmű, hogy ez most hogyan befolyásolja a CSOK-igénylést.

Kérdés:

Szeretnék CSOK-ot, de az előző házasságomban volt Szocpol támogatásom is. 1999-ben vettük fel a Szocpolt egy meglévő és egy tervezett gyermekre a volt férjemmel. Az 1 millió 200 ezer forintot aztán vissza kellett fizetnünk, hiszen elváltunk és a családi házat is eladtuk emiatt. A teljes összeget a volt férjemmel 50-50 százalékban fizettük vissza. Azóta viszont újra férjhez mentem, és a mostani házasságomban négy gyermeket nevelünk, hiszen velünk él az előző házasságomból született két gyermek is. A 10 milliós CSOK-ot vennénk igénybe új ház építésére. Azt szeretném tudni, hogy levonják-e a már visszafizetett Szocpolt a családtámogatási összegből, vagy a teljes összegre jogosultak vagyunk?

Válasz:

A cikk itt folytatódik!