CSOK-kérdések: ha a CSOK igen, a munkáltatói kölcsön miért nem?

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A csalad.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan körüljárt példákkal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
CSOK
2017. június 12. Család.hu

Folytatjuk a CSOK-kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatunkat. Az érdeklődő azt szeretné tudni, hogy miért nem változik a munkáltatók által adómentesen adható lakáscélú kölcsönök felső – vételár alapú – plafonja, legalább a CSOK-rendeletben meghatározott, enyhébb korlátoknak megfelelően.

Kérdés:

A CSOK feltételeiből törölték a korábbi vételár-korlátozást. Lehetséges lenne, hogy a munkáltatók által adható támogatást sem maximálják vételár szerint, hanem inkább a szobaszám alapján legyen az adható? Jó lenne, ha legalább az állami tulajdonú munkaadók követnék a CSOK-nak megfelelő adómentesen adható munkavállalói támogatási elveket, és nem korlátozná őket a CSOK mellé adható munkáltatói kölcsön összegében a lakás maximális vételára.

A válaszért KATT ide!