Egyre többen veszik igénybe a csokot

Egyre többen veszik igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Budapesten. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a csok-támogatottak jelentős része szeretne még gyermeket vállalni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
támogatás
2016. november 25. Orientpress

Moving Day

Dömötör Csaba a sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy Magyarország ma már erősödik, a gazdaság stabil lábakon áll, egyre több munkahely jön létre és folytatódnak a béremelési programok. Az erősödést jelzi, hogy egyre többen vásárolnak vagy építenek lakást, házat. Ez pedig abból is látszik, hogy egyre többen veszik igénybe az otthonteremtési kedvezményt – tette hozzá.

Az adatokat ismertetve az államtitkár elmondta, 2015 júliusa óta 32 100 csok-kérelmet hagytak jóvá, ezek összértéke 73 milliárd forint, a kedvezményezettek száma tehát meghaladta a 30 ezret.

Dömötör Csaba közölte, hogy megvan a pénzügyi fedezete a további támogatásnak, a jövő évi költségvetésben ugyanis 211 milliárd forintot biztosítanak otthonteremtésre.

movingsummer-1764x700_c

Az államtitkár kitért arra, hogy az előző évhez képest idén eddig 14 százalékkal több új lakás épült Magyarországon, ezek azonban jellemző módon olyan építkezések, amelyekről még a program elindulását megelőzően döntöttek. Ezen túl azonban idén az első háromnegyed évben 2,5-szer annyi új lakást építésére adtak ki engedélyt, mint tavaly, ez az ország minden térségére jellemző, tehát minden megyében nő az építési engedélyek száma – mondta, hozzátéve, a kormány az ingatlanpiac további élénkülésére számít.

A kormány célja, hogy minden magyar család saját házhoz vagy lakáshoz jusson elérhető áron – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Úgy fogalmazott, az ország végre maga mögött hagyhatja a devizahitelek korszakát, amely új lakásokat alig hozott, eladósodást viszont annál inkább.

Az otthonteremtés nemzeti ügy, a kormány programja hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, és ahhoz is, hogy több gyerek szülessen – emelte ki.

A cikk itt folytatódik!