Kevés az új építésű lakás Budapesten

A 2016-os év a lakásárak további emelkedésétől és az új építések beindulásától volt hangos a lakáspiacon, ahol a CSOK keretében nyújtott bőkezű állami támogatások egyre több vásárlót terelnek az új építésű lakások felé. Ezekből azonban egyelőre még mindig nagyon kevés van a piacon, és hiába indították el új projektek tucatjait a fejlesztők, számos fővárosi kerületben továbbra is szinte lehetetlen útépítésű lakáshoz jutni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
budapest
2017. január 03. Orientpress

A Budapesti Lakáspiaci Riport (az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index közös vállalkozása) összesen 323 projektben, több mint 10 000 fővárosi útépítésű lakásról gyűjtött adatot, melyeket 2016 utolsó negyedévében értékesítettek vagy értékesítésre kínáltak. Mivel több olyan nagy fejlesztő is akad, mely nem hozza nyilvánosságra árait, így az adatbázis nem fedi le teljes mértékben a budapesti újlakás-piacot, de jól reprezentálja azt.

Az új lakások eloszlása a legkevésbé sem egységes az egyes kerületek között, számos olyan része van a fővárosnak, ahol szinte lehetetlen új építésű lakóingatlant vásárolni. A legtöbb lakás a 13. kerületben érhető el – a teljes állomány közel 30 százaléka, de a 11. kerületben is szép számban válogathatunk belőlük.

A cikk itt folytatódik!