Családháló

Kezdőoldal CSOK Novák: a csok ösztönző hatással van a gyermekvállalásra

Novák: a csok ösztönző hatással van a gyermekvállalásra

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) ösztönző hatással van a gyermekvállalásra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

MTI,

Novák Katalin azt mondta, indulása óta több mint százezer család igényelte a csok-ot, és több mint ötvenezer gyermek születését vállalták a támogatás felvételekor.

A családok előszeretettel választják ezt a támogatást lehetőségként, ha új otthonba költöznének vagy gyermekvállalás előtt állnak. Ez azt mutatja, hogy a csok valódi segítséget tud nyújtani a családoknak – hangsúlyozta.

Kitért arra is, július 1-jén hatályba lép a családvédelmi akcióterv négy pontja: bővül az otthonteremtési program, és a gyerekek születése esetén kérhető hitelelengedés, valamint elindul a babaváró támogatás és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Szoptatás és hozzátáplálás számokban – ki miért hagyja abba az anyatejes táplálást?

Milyen tervekkel indulnak a várandós édesanyák a szoptatást illetően, s mit sikerül ezekből megvalósítani? Mi a szoptatás abbahagyásának leggyakoribb oka?...

Close