10 hasznos ötlet, miképp sportolhatsz a baba mellett

Ha fogyni szeretnél, elsősorban a helyes étrendre és a mennyiségekre kell ügyelned. Ha meg is akarod őrizni a szép alakodat, sőt, még formásabb szeretnél lenni, mint most, akkor sportolj napi rendszerességgel!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 19. bencze.aron

Ha fogyni szeretnél, elsősorban a helyes étrendre és a mennyiségekre kell ügyelned. Ha meg is akarod őrizni a szép alakodat, sőt, még formásabb szeretnél lenni, mint most, akkor sportolj napi rendszerességgel!


Az elhízásnak, a rengeteg krónikus betegségnek és mindennapos nyavalyának az egyik fő oka az, hogy az életmódunk jelentősen különbözik attól, amire a biológiai adottságaink révén fel vagyunk készülve. Rengeteget eszünk, ráadásul közel sem egészséges ételeket, főként ülünk, fekszünk, kevés az aktív, megerőltető izommunkával töltött idő, alig vagyunk friss levegőn. Ha változtatni szeretnél, regisztrálj ingyenes, öthetes fogyókúránkra!

Kisbabával, kisgyerekekkel a családban sincs ez másként. Igaz, egész nap talpon vagyunk, megállás nélkül sorjáznak a feladatok, a hatás mégis sokszor elmarad: a főzés, a takarítás, a rámolás és a cipekedés valahogy nem fejleszti eléggé sokoldalúan az állóképességet és az izmainkat. Változtatni viszont egyáltalán nem lehetetlen, sőt! Kezdjük most a sporttal. Szoptatás mellett is bátran elkezdheted, erről itt olvashatsz részletesen.

A legeslegfontosabb alapszabály, hogy fokozatosan kezdd, és fokozatosan emeled a terhelést és a sportolásra fordított időt. Sport pedig, amint azt látni fogod, nagyon sok minden lehet!

1. Kezdetnek legjobb megoldás a séta a babával, babakocsival vagy hordozókendővel. Kezdd napi minimum kétszer egy órával, először csak békés, lassú tempóval. A legjobb étkezés után. Aztán növeld a tempót, legyen benne emelkedő, lejtő. Ha belefér, akár kétszer két óra is lehet a séta. Ahova csak lehet, ne autóval menj, hanem például kerékpárral.

2. Kapcsold be a kedvenc zenéidet, kösd fel hordozókendőbe a babát (négy-öt hónapos korig előre vagy csípőre, ezután a hátadra), majd táncolj kedved szerint! Ezt a legnyűgösebb babák is elismeréssel fogadják, és remek módszer arra, hogy előkészítsd a komolyabb mozgásokat.

3. Tornázzatok otthon a babával a babaszoba mozgássorai alapján! Egyszerű, kímélős gyakorlatokkal kezdhetsz, majd ahogy belejössz, növelheted az ismétlésszámot! Itt válogathatsz!

4. Nagyon jó dévédék kaphatók, amiket otthon bármikor bekapcsolhatsz és végigcsinálhatsz. Ha nincs rá egyben egy óra, akkor csináld két részletben! A baba is szórakoztatónak fogja találni!

5. Menj el egy fitneszklubba tornázni, legjobbak a délelőtti órák, amikor nincsenek sokan! Nyugodtan magaddal viheted a babát, aki gyerekülésben vagy egy leterített takarón nézelődhet, amíg te tornázol. Ez általában hat hónapos korig kivitelezhető (minél kisebb, annál egyszerűbb), utána már nemigen marad meg egy helyben. Olyan órát válassz, ahol nem olyan hangos a zene, az zavarhatja egyedül. Először beszéld meg azt, hogy csak tíz-tizenöt percre mész, mert így magadat és a babát is fokozatosan szoktathatod hozzá.

6. Jelölj ki egy szoptatást vagy etetést, ami után legtöbbször van egy kis nyugalmas időszak. Akkor végezz mindennap 15 percig hasizomgyakorlatokat.