10 randi házaspároknak

Mikor beszélgettetek utoljára 30 percet? Mikor volt utoljára egy igazi randitok? Romantika csak a filmekben van, a hétköznapokon csak a mókuskerék marad? Néhány bevált tipp, hogy házasságotok új lendületet kapjon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
házaspár
2017. augusztus 28. budapest.imami.hu

Kezdetben természetes volt naponta találkozni és kéz a kézben sétálni, egymásra figyelni, de a gyerekek mellett ehhez komoly szervezés szükséges. Viszont érdemes befektetni az időt, energiát, odafigyelést, mert az erőfeszítés sokszorosan megtérül.

Néhány praktika, jó gyakorlat:
– A találkozásnál a lényeg a minőségi figyelem és egymásra szánt idő.
– Próbáljuk meg erre az időszakra másra bízni a gyerekeinket.
– Kapcsoljuk ki a külső és a belső zavaró körülményeket: pl. háztartási munka, telefon, tv, internet, a fejünkben pergő listák
– Próbáljunk meg hetente legalább egy estét együtt tölteni. Írjuk be a naptárba a megbeszélt időpontot!

David és Claudia Arp házassági és családi tanácsadó szolgálatot vezetnek az USA-ban, és elkötelezettek amellett, hogy a házasság egy életre szól. Ketten az úton című “kézikönyvükben” megosztják a 10 legkedvesebb “randevújukat”.

 

  1. Közös séta és beszélgetés

Különleges felszerelés nem szükséges hozzá, és semmibe sem kerül. Milyen helyeken lehet sétálni? Bárhol, pl. a belvárosban, a ház körüli utcákban, a hegyekben, az erdőben, a parkban, a kijelölt sétautakon, tóparton, folyóparton. (Budapesti tippek)

Hallgassuk meg egymást. Ilyenkor beszélgessünk, ne csak megbeszéljünk, tehát nem a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat és aktuális elintéznivalókat egyeztessük, hanem ami a szívünket nyomja:  örömünket, fájdalmunkat, érzéseinket, gondolatainkat, terveinket. Érdemes előre gyűjteni és felírni az ötleteket, jó témákat, kérdéseket.

“Élvezzétek az együttlétet! Meglátjátok, hogy a séta és a beszélgetés segít a házasságot sínen tartani.”

 

  1. Meglepetés

Használd a fantáziád és lepd meg a párodat! Készítsetek egymásnak valami apró kis meglepetést, még akkor is, ha nincs semmilyen évforduló, vagy ünnep. Ez a meglepetés lehet egy apróság, lehet program. Pl.: Vacsora egy étteremben vagy otthon, kávé egy cukrászdában vagy kávézóban, koncert, kirándulás, sétahajózás, csillagles, csónakázás, múzeumlátogatás, kiállítás megtekintése, utazás, színház, mozi, saját készítésű videóüzenet, szerelmeslevél, rejtett üzenetek cetliken…

“Nem is sejted, hogy a jó ötletek hova vezethetnek!”  1. Romantikázás

A változatosság gyönyörködtet. “Az egyhangúság elkerülésére tervezzünk olyan találkát és töltsük az éjszakát olyan helyen, ahol még sohasem jártunk.”

Válasszátok ki együtt a helyszínt és teremtsétek meg az együttlét hangulatát. Kérjétek kölcsön egy barátotok lakását, aki éppen elutazott. Menjetek el újra oda, ahol nászúton voltatok, vagy az első találkozásotok helyére. Legyetek kreatívak! A kísérletezés és újszerűség színt vihet az életünkbe. Pl. szauna, panzió, fürdőszoba gyertyafényben, masszázs, vagy amit szerettek…

 

  1. Mérföldkövek a kapcsolatunkban

Ez a randi a visszatekintésről szól, a közös emlékeink felidézéséről. Milyen mérföldköveket éltetek meg a házaséletetek során? “Olyan események vagy helyzetek, amit együtt éltünk át és befolyásolták a közös életünket.” Pl. az első találkozásunk, gyerekek születése, utazások, betegségek, költözés… Előfordul, hogy ugyanannak az eseménynek más-más részletére emlékezünk, vagy másként éltük át. Ha szeretnétek, külön-külön leírhatjátok ezeket, érdekes élmény lesz megbeszélni egymással.

.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.