11 éves lány segít a rákos gyerekeken + Fotó!

Artemis Paterson (11) életében először vált meg hosszú hajától, hogy beteg gyerekeken segítsen. A kislány hajából parókák készülnek rákos gyermekek részére - olvasható a Blikkben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 03. bencze.aron

Artemis Paterson (11) életében először vált meg hosszú hajától, hogy beteg gyerekeken segítsen. A kislány hajából parókák készülnek rákos gyermekek részére – olvasható a Blikkben.


Artemis levágott hajának hossza kis híján egy méter, melyből néhány beteg kisgyermeknek készülhet paróka. – Boldog vagyok, hogy segíthetek nekik, úgy érzem, hogy jó célból váltam meg kedvenc copfomtól – mondta a kislány.

Svetlana Paterson, a kislány édesanyja hihetetlenül büszke gyermekére. – Szerintem egyszerűen zseniális döntést hozott, ő az én kislányom – áradozott Svetlana.

A kislány azután döntött úgy, hogy megválik hajától, hogy olvasott a „The Little Princess Trust” nevű jótékony szervezetről, akik több mint ezer parókát ajándékoznak oda beteg gyerekeknek. A szervezetet egy kislány szülei alapították, akiknek lányuk 2005-ben hunyt el veserákban.

A kislányról, illetve a copfjáról ide kattintva láthat fotót.