3 szülői reakció, ami többet árt, mint használ

Ha időben megtanulja a gyerek, hogy a gerilla harcmodor nem vezet sikerre, gyorsan le is mond majd róla, hogy kitartó hisztizéssel próbálja elérni a célját.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2018. március 05. Dívány

Számos olyan szülői stratégia létezik, ami segíthet megerősíteni azokat a pozitív viselkedési formákat, amelyek elsajátítására esélye sincs a hisztivel  célt érő gyerekeknek. A hosszú távon nem túl kifizetődő reakciókról és a bátorítandó alternatívákról a Motherly írt.

Érthető persze, ha egy kimerült szülő beadja a derekát és megpróbál a teljesen irracionális kívánságok kielégítésével véget vetni egy elhúzódó hisztinek. Ez azonban a nap végén azt jelenti a gyerekek szempontjából, hogy a hisztizés megint csak sikerre vezetett, úgy érzik, működőképes taktikáról van szó, amelyet máskor is érdemes lehet előhúzni a tarsolyukból. Éppen ezért tanácsos inkább figyelmen kívül hagyni a hisztit és elkerülni a hosszas tárgyalásokat.

Hiszti

A folyton nyafogó és hisztiző gyerekek pontosan tudják, mit csinálnak. Ha elég kitartók és sikeresen megtörik a szülők ellenállását, gyorsan megtanulják, mennyire hatékony tud lenne a nyafogás és azonnal felveszik a repertoárba. Elejét lehet ugyanakkor venni mindennek, ha egyszerűen ignorálja valaki a megállás nélkül nyafogó csemetéjét: ha soha nem vezet sikerre, gyorsan pont kerül a dologra.

A cikk folytatásához kattints.