5 dolog, ami miatt feleslegesen aggódnak a szülők

Akinek gyereke van, jól tudja, hogy a kicsik néha bizony furcsán viselkednek. Ami egy felnőtt (vagy akár iskolás) esetében aggodalomra ad okot, az egy tipegő esetében teljesen normális.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2018. május 23. Babaszoba

Állandó nyafogás és hiszti

Korábban kedves, együttműködő és szófogadó gyereked egyszer csak “elromlik”, állandóan ellenkezik, alkudozik és láthatóan semmi sem jó neki? Lehet, hogy elkényezteted, és csak még nehezebb napok állnak előtted? Nyugodj meg, az ellenkezés és a dacosság teljesen természetes velejárói a fejlődésnek, hiszen a gyerekeknek is ki kell tapasztalnia, hol vannak a határok. Ilyenkor a kicsi elindul az önállóság útján, és a vitákkal, alkudozással – meglepő módon – még az önbizalmát is erősíti.

Kifogyhatatlan energia

A gyereked állandóan pörög – talán túlságosan is -, egy ismerős pedig felveti, mi van, ha hiperaktív? Még mielőtt aggódni kezdenél, a figyelemzavaros hiperaktivitás (ADHD) jóval összetettebb probléma, és az, hogy egy kisgyerek figyelmetlen, állandóan mozgásban van, nem reagál azonnal a kéréseidre és semmi nem köti le hosszabb időre, egyáltalán nem neurológiai zavar, hanem a normális gyermeki fejlődés jele.
A bejegyzés itt folytatódik.