5 dolog, ami visszacsempészi a szerelmet a házasságba

A hétköznapok sajnos az izgalom és a szenvedély ellen dolgoznak, ezért a napi rutin könnyedén felőrölhet egy házasságot. Hogyan csempészhetjük vissza a szerelmet mégis a mindennapjainkba? Íme öt apró, de hatásos trükk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 19. czefernek.lena

A hétköznapok sajnos az izgalom és a szenvedély ellen dolgoznak, ezért a napi rutin könnyedén felőrölhet egy házasságot. Hogyan csempészhetjük vissza a szerelmet mégis a mindennapjainkba? Íme öt apró, de hatásos trükk!


Nem kell elkeseredni, ha az ember úgy érzi, hogy a hétköznapok miatt házasságából kezd kikopni a kezdeti szenvedély! Íme, néhány tipp, ha nem tudod, hogyan is foghatnál hozzá a helyzet megoldásához. Csak némi elhatározás, no meg kemény munka szükséges hozzá, hogy házasságodba visszacsempészd a romantikát! Az ehow.com tanácsai segítenek, hogy kapcsolatotok újra a régi fényében tündököljön!

Randizzatok!

Hozzunk tudatos döntést, hogy mostantól úgy kezeljük házastársunkat, mint amikor még randiztunk vele! Ez azt jelenti, hogy több időt töltünk vele, bókolunk neki, randira hívjuk, meglepetéseket készítünk számára és nagyokat beszélgetünk. Emlékezz vissza rá, milyen izgalmas volt, mikor először találkoztatok és szerelmesek lettetek! A régi viselkedésminták újraélésével a tűz újra lángra lobbantható!

Változtassuk meg elvárásainkat!

Amikor szerelmesek leszünk, szervezetünk nagymennyiségű boldogsághormont termel. Az idő előreheladtával azonban ennek a hormonnak a szintje csökken szervezetünkben, egyúttal csökken az érzelmek és a vágy intenzitása. Ez egy normális folyamat eredménye és nem jelenti azt, hogy nem szeretitek egymást. A szikra ébren tartása mellett az is fontos, hogy megértsük, mennyire más az érett és az éppen születő szerelem természete. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a tartós kapcsolatot a törődés, az elköteleződés és a mély szeretet jellemzi.

Szex – ne hanyagoljátok el!

A gyerekek, a munka, az otthoni teendők és a pénzügyi gondok mellett sok pár elhanyagolja a szexuális életet, holott ez elengedhetetlenül fontos a jól működő, szeretetteljes házasság fenntartásához. Úgy is mondhatni, hogy a szex – bizonyos tekintetben – a ragasztó, amely a párokat összeköti. Próbáljátok ki, hogy egy hétig minden este szerelmeskedtek! Ha túl egysíkúnak találjátok a dolgot, variáljátok a pozitúrákat, helyszíneket, vagy vessetek be játékokat az ügy érdekében.

Új helyszín, új érzések

Egy megkopott házasság újjáélesztéséhez életmódbeli változásokra is szükség van. Ha beleragadtatok a napi rutinba, talán azt is nehéznek találjátok, hogy megváltoztassátok egymás felé megszokott viselkedéseteket. Ám egy egyszerű trükk segítségével könnyedén válthattok: rendezzétek át a lakást! Az ember ugyanis hajlamos rá, hogy érzéseket, bizonyos tevékenységeket a környezethez társítson. Így aztán ha megváltoztatjátok életetek színterét, megtöritek a negatív asszociációs láncot, és új, pozitív mintákat tudtok a helyére beiktatni.

Tudatos szerelem

Sok házasság ott fut zátonyra, hogy a párok nem kommunikálják le egymás felé, hogy mi az, amitől úgy érzik, szeretve vannak egy kapcsolatban. Lehet, hogy te egyszer egy héten virágot veszel a feleségednek, közben ő csak arra vágyik, hogy magadhoz öleld. Lehet, hogy elhalmozod bókokkal a párod, közben neki arra lenne szüksége, hogy segíts a ház körüli teendőkben. Kérdezz rá, mitől érezné jobban a társad, hogy szereted, és te is mondd el neki, hogy mire vágysz! Ha tudjátok egymásról, mi tesz titeket boldoggá, könnyebb lesz a szerelmet is ébren tartani a kapcsolatban.