5 dolog, amin nem érdemes vitázni egy totyogóval

Ha van 4 évesnél fiatalabb az otthonodban, akkor a saját lelki épséged érdekében kíméld meg magad a következő felesleges harcoktól.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. június 07. babaszoba
Vannak napok, amikor könnyebben veszed a parttalan hisztiket, más napokon viszont a világból ki lehetne kergetni velük. Eláruljuk, hogy ezzel nem vagy egyedül, sőt sajnos minden kisgyerekes esetében van egy időszak, amikor mindennaposak a hisztik. Ahhoz azonban, hogy ne készülj ki teljesen idegileg és ne pocsékold feleslegesen az energiáidat, azt is tudnod kell, hogy vannak dolgok, amiben nem érdemes harcba szállni velük.

1. A gyerekek hangosak. Pont.

Hiába szeretnéd, ha a gyereked lejjebb vinné a hangját, két perc után ismét kiabálva beszél (a szomszédok legnagyobb örömére)? A kisgyerekek egyszerűen nem képesek szabályozni a hangerejüket. Számukra tulajdonképpen fel sem tűnik, hogy mindenki másnál hangosabbak a szobában. Ők alapesetben is kiabálva beszélnek. Szóval egyszerűen csak fogadd el, és tankolj fel füldugóból.

2. Add fel a békés esti rutinhoz fűzött reményeidet

Mindössze annyit szeretnél, hogy a gyereked egy kellemesen ellazító fürdő után végighallgassa az esti mesét, majd – mindenféle huzavona nélkül – szépen álomba szenderüljön? Talán túl sokat akarsz? Nos, igen. Nem nagyon ismerünk olyan családot, ahol az esti rutin tökéletesen zökkenőmentesen zajlana. Sajnos ez is életkori sajátosság, úgyhogy jobban teszed, ha összeszorítod a fogaidat és felesleges idegeskedés nélkül végigcsinálod. Ez is el fog múlni (egyszer).

3. Ne vedd el tőle, amihez annyira ragaszkodik

Ha az egy régi rongyosra rágott, nyálas plüssmajom, amit legszívesebben kivágnál a kukába, akkor se! Vagy addig fog üvölteni, amíg vissza nem adod neki, vagy találni fog valami mást, ami még ennél is gusztustalanabb. Egy nap meg fog válni tőle, és akkor azt csinálsz majd vele, amit akarsz. (Lefogadjuk, hogy végül kimosod, és egy emlékdobozba teszed, amit ha 20 év múlva a gyereked megtalál, nem érti majd, mi a fene az az undorító, szétcsócsált plüssállat és egyáltalán minek tartottad meg.)
 .
A cikk folytatásához kattints ide!