5 life hack anyáknak

Vannak dolgok, amelyeket nem tanít meg a gyermekek nevelésével és gondozásával kapcsolatos szakirodalom. Apró trükkök, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat nekünk, anyáknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 28. babaszoba.hu

Fürdetőkrém-bonyodalom

Amint megszületik kisbabád, az első receptek egyike, amit a kezedbe nyom a védőnő, az a fürdetőkrémé lesz. A fürdetőkrém vagy más néven mosakodókrém azonban nem épp anyabarát készítmény. Önmagában szinte használhatatlan a fürdetés során. Kicsúszik a kézből, nem lehet felvinni a baba bőrére – egyszóval csupa bosszankodás az első találkozás vele.
Nekem a gyermekorvosunk mutatta meg, hogy kell használhatóvá tenni. Tulajdonképpen olyan, mintha házi majonézt készítenél, csak itt a krémmel és némi langyos vízzel kell dolgoznod.
Tégy egy kis edénybe 1 teáskanálnyi krémet, önts hozzá egy kevés vizet, és kezdd el kikavarni! Újabb kis adagnyi krém és újabb víz mehet hozzá, amit tovább kell keverni. Fontos, hogy mindig csak kis adagokkal dolgozz, mert így tudsz egynemű folyékony krémet előállítani.

Gyógyszeradagolás

Amikor egyszerre többféle gyógyszert kell adni gyermekeinknek, sokszor magunk sem tudjuk, miből mennyit adtunk nekik. Praktikus segítség lehet, ha a készítmény dobozának oldalára készítesz egy kis táblázatot, ahol rögtön jelölni tudod az adagolást.

Tedd gyerekbaráttá a pumpás szappant!

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gyakran mosson kezet, dobd fel egy kicsit a pumpás szappanotokat. Én néhány apró legódarabbal színesítettem a szappan tartalmát. Kisebb gyerekek esetén érdemes egy vastagabb hajgumit is a pumpa alá tekerni, hogy így szabályozd az adagolást.

A kúp felezése

Csecsemőknél, kisgyermekeknél a kúp a házi patika fontos része. Mivel ezeket a készítményeket hűtőben tartjuk, így nem egyszerű a felezésük. Márpedig csecsemőknél erre bizony szükség van. Mi a teendőd? Csak forrósíts meg egy vékony pengéjű kést, és az könnyedén átsiklik a kemény kúpon.
A cikket ide kattintva tudod végigolvasni!