6 dolog, amit inkább ne vegyél használtan

Ha a biztonságunkat hivatott szolgálni egy tárgy, vagy mászhat benne/rajta valami furcsa és ízeltlábú, érdemes inkább az újra szavazni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
vásárlás
2017. szeptember 25. Dívány.hu

Persze igazi kincsekre is ráakadhat az, aki résen van és már hajnalban megjelenik a piacon, vagy pontosan tudja, hol mikor lomtalanítanak, ugyanakkor van egy-két dolog, amivel nem árt óvatosnak lenni.

1. Matrac

A matracok sem örökéletűek, és bármennyire sajnálatos, idővel már nem biztosítanak megfelelő alátámasztást, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg felvették az első tulajdonosuk testének alakját, mindez pedig gerincproblémákhoz is vezethet. Ráadásul mire valaki úgy dönt, hogy megválna a matracától, már elég sok mindenféle csúf dolog belé költözhetett.

2. Sisak

A biciklis vagy motoros sisakok esetében szintén kockázatos a használtat választani, egy kisebb baleset során alig-alig láthatóan behorpadt vagy megrepedt használt sisak beszerzése ugyanis könnyen tragikus eredményekkel járhat, arról nem is beszélve, hogy az ütések hiányában is elhasználódhatnak a sisakok puhább részei is.

3. Autóülés

A sisakokhoz hasonlóan az autóüléseket is mindig ki kéne cserélni egy baleset után, függetlenül attól, hogy vannak-e egyértelmű külső hibák. Mivel egy megfelelően működő ülés is életet menthet, nem érdemes kockáztatni, és jó pár ütést elnyelt, széteső ülésekkel kísérletezni.

A cikk ITT folytatódik.